måndag 25 september 2023

inloggad som

Nordiska investerartjänster går ihop i Skåne

Den finska koncernen Inderes har köpt 20 procent av den danska investerartjänsten HC Andersen Capital. Nu ska HC Andersens Malmöbaserade svenska kontor samarbeta med Inderes på den skånska marknaden.

– Inderes ville köpa 100 procent, men efter en snabb diskussion accepterade vi att de fick köpa 20 procent. De har över 90 procent av den finska marknaden för investor relations och är därmed standard där. I Skåne ska vi röra oss var och en för sig, men hänvisa till varandra, säger Jack Austern, medgrundare till HC Andersen Capital Sverige.

Bolaget arbetar med att digitalisera investeringsprocessen, med tyngdpunkt på pitchmöten och liveevent med bolagens ledningar. De har nu ett tiotal kunder i södra Sverige. Förutom Jack Austern och vd Claus Thestrup har den svenska verksamheten nu anställt två personer till, en sälj-analytiker och en sociala medier-ansvarig. Tillsammans med Inderes siktar nu företaget på att bredda erbjudandet.

– Med deras personal som sköter Sverige ska vi försöka få ett fullt erbjudande till kunderna där vi kan bygga allting från IR till kapitalmarknadsdagar, onlinetjänster och en egen plattform för communities som vi kan använda till våra egna evenemang också, säger Claus Thestrup.

Nästa produkt är ett nordiskt index för life science och bioteknik, som räknar in samtliga 136 bolag i branscherna som börsnoterats i Norden. I linje med företagets namn har indexet döpts till Little Mermaid.

– Det är första gången som ett eget index för life science och bioteknik tagits fram, där bolagen kan jämföra sig med index och göra sin egen benchmark, säger Claus Thestrup.

HC Andersen Capital har 26 anställda i Danmark och Sverige. Inderes, som står för independent research, har totalt runt 100 anställda.

Niclas Lindstrand

Den finska koncernen Inderes har köpt 20 procent av den danska investerartjänsten HC Andersen Capital. Nu ska HC Andersens Malmöbaserade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad