söndag 3 december 2023

inloggad som

Vd:n lämnar Lundabolag med 350 anställda

Ulf Jansson, vd för Lundabaserade Consafe Logistics med 350 anställda, lämnar bolaget och ersätts med en tillfällig interimschef. Styrelseordförande och ägargruppen JCE Group lägger locket på om förändringen.

– Grejen är att vi kommunicerarinte det här via pressen, säger Olof Cato, som ansvarar för JCE Groups kärninnehav, till Rapidus.

Ulf Jansson tillträdde som vd hösten 2010 och efterträds nu av Ulf Palmblad.

– Det är ett interimsjobb, det är det. Någonstans mellan ett halvår och ett år har vi skrivit kontrakt för, säger Ulf Palmblad till Rapidus.

Consafe Logistics arbetar med automatiserad logistikhantering och utvecklar hård-och mjukvara för alla delar av en leveranskedja. Bolaget är i färd med att lansera en uppdaterad version av sin mjukvara som ska underlätta för distributörer och transportörer. I den nya versionen har bland annat så kallad ”geo fencing”-funktionalitet lagts till, vilket innebär att transportfordonets rutt kan ändras under pågående färd.

Consafe Logistics planerar flytta in i nybyggda lokaler vid World Trade Center-området i Lund efter årsskiftet.

Consafe sysselsätter 350 personer varav 230 finns på huvudkontoret i Lund. Bolaget har även kontor i Danmark, Norge, Holland, Polen och Storbritannien. Omsättningen för Consafekoncernen är enligt kommunikationschefen Pernilla Brodd i princip oförändrad sedan 2013, då låg den på 403 miljoner kronor. Bland de största kunderna syns Carlsberg.

Consafe Logistics är en del av JCE Group, ägt av Hampus Ericsson och Fabienne Gustafsson, barn till grundaren Christer Ericsson. Andra kärninnehav är stora ägarandelar i börsnoterade konsultbolagen Cybercom och Semcon. Hela koncernen omsatte 3,2 miljarder kronor 2013.

Emily Binks

Ulf Jansson, vd för Lundabaserade Consafe Logistics med 350 anställda, lämnar bolaget och ersätts med en tillfällig interimschef. Styrelseordförande och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad