onsdag 23 oktober 2024

inloggad som

Vd:n lämnar Lundabolag med 350 anställda

Ulf Jansson, vd för Lundabaserade Consafe Logistics med 350 anställda, lämnar bolaget och ersätts med en tillfällig interimschef. Styrelseordförande och ägargruppen JCE Group lägger locket på om förändringen.

– Grejen är att vi kommunicerarinte det här via pressen, säger Olof Cato, som ansvarar för JCE Groups kärninnehav, till Rapidus.

Ulf Jansson tillträdde som vd hösten 2010 och efterträds nu av Ulf Palmblad.

– Det är ett interimsjobb, det är det. Någonstans mellan ett halvår och ett år har vi skrivit kontrakt för, säger Ulf Palmblad till Rapidus.

Consafe Logistics arbetar med automatiserad logistikhantering och utvecklar hård-och mjukvara för alla delar av en leveranskedja. Bolaget är i färd med att lansera en uppdaterad version av sin mjukvara som ska underlätta för distributörer och transportörer. I den nya versionen har bland annat så kallad ”geo fencing”-funktionalitet lagts till, vilket innebär att transportfordonets rutt kan ändras under pågående färd.

Consafe Logistics planerar flytta in i nybyggda lokaler vid World Trade Center-området i Lund efter årsskiftet.

Consafe sysselsätter 350 personer varav 230 finns på huvudkontoret i Lund. Bolaget har även kontor i Danmark, Norge, Holland, Polen och Storbritannien. Omsättningen för Consafekoncernen är enligt kommunikationschefen Pernilla Brodd i princip oförändrad sedan 2013, då låg den på 403 miljoner kronor. Bland de största kunderna syns Carlsberg.

Consafe Logistics är en del av JCE Group, ägt av Hampus Ericsson och Fabienne Gustafsson, barn till grundaren Christer Ericsson. Andra kärninnehav är stora ägarandelar i börsnoterade konsultbolagen Cybercom och Semcon. Hela koncernen omsatte 3,2 miljarder kronor 2013.

Emily Binks

Ulf Jansson, vd för Lundabaserade Consafe Logistics med 350 anställda, lämnar bolaget och ersätts med en tillfällig interimschef. Styrelseordförande och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon vill digitalisera second hand

    Second hand-shopping är på stark frammarsch – men butikerna har inte råd att hänga med i den digitala utvecklingen. Linnea Lundmark (26), och hennes bolag Soop System har en lösning som Rapidus belönar med en 34:utmärkelse.

  • Bakslag för Camurus

    Camurus i Lund, Sveriges tredje största läkemedelsbolag sett till börsvärde, fick se sin aktie rasa med nästan 10 procent på tisdagen. ”Beskedet från FDA är beklagligt”, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.


  • Den akuta krisen i Tretton37 är avvärjd

    IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund har utretts av Kronofogden för obetalda skatteskulder i mångmiljonklassen. Rapidus kan dock meddela att bolaget har betalt av skulderna. Därmed är den mest akuta krisen i bolaget avvärjd. 

  • Kronofogden utreder Tretton37

    För drygt en månad sedan kunde Rapidus avslöja krisen i det en gång så framgångsrika IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund. Nu utreds bolaget av Kronofogden för en obetald skatteskuld – och klockan tickar.

  • Krympning kan bli stort för Alix Labs

    AI kräver superstarka processorer, men de ska också vara små. Alix Labs i Lund, med vd Jonas Sundqvist, har en maskin som krymper dem. Med global lansering i sikte har bolaget säkrat större delen av en nyemission på 165 Mkr.

  • Tufft läge för Crunchfish

    Finanserna är fortsatt pressade i Malmöbaserade Crunchfish. Bolaget tar nu in mer pengar från ägarna, men det står redan klart att rundan inte kommer att bli fulltecknad.

  • Så ska hon ska vända Qvickly

    Att äga kundernas fakturor kan bli en dyrköpt historia. Det fick Malmöbolaget som tidigare hette Billmate erfara med tunga kreditförluster. Lena Martini fick för några år sedan uppdraget att täppa till hålen i det sjunkande skeppet. Så här har hon gjort.

  • Limes tyska uppköp bär frukt – till slut

    2021 köpte CRM-bolaget Lime Technologies upp det tyska SaaS-bolaget Userlike, numera Lime Connect. Men det är först nu som uppköpet resulterat i en ny produkt.

  • Nystart för Sensative

    IoT-bolaget Sensative led svårt under pandemin. Men nu spänns bågen igen. Med tre nyemissioner bara i år och med en ny marknadsstrategi ska omsättningen fördubblas årligen och bolaget nå lönsamhet.

  • Solid X tecknar mångmiljonavtal med CSN

    IT-konsultbolaget Solid X i Malmö har tecknat ett ramavtal med Centrala Studiestödsnämnden (CSN), med potential att lyfta omsättningen rejält. Vd Filip Alexanderson ser en ökning i tillväxttakten.

  • Därför nappar Doro på norska budet

    Det noterade Malmöbolaget Doros styrelse rekommenderade i förra veckan ägarna att acceptera ett bud från norska Xplora. Nu förklarar styrelseordförande Juha Mört hur de resonerar.

  • Solid X ökar omsättningen

    Solid X ökar omsättningen och förbättrar ebitda-resultatet i det brutna räkenskapsårets första kvartal. Men det är en lång bit kvar till IT-konsultbolagets miljardmål.