lördag 13 juli 2024

inloggad som

Vd:n lämnar Lundabolag med 350 anställda

Ulf Jansson, vd för Lundabaserade Consafe Logistics med 350 anställda, lämnar bolaget och ersätts med en tillfällig interimschef. Styrelseordförande och ägargruppen JCE Group lägger locket på om förändringen.

– Grejen är att vi kommunicerarinte det här via pressen, säger Olof Cato, som ansvarar för JCE Groups kärninnehav, till Rapidus.

Ulf Jansson tillträdde som vd hösten 2010 och efterträds nu av Ulf Palmblad.

– Det är ett interimsjobb, det är det. Någonstans mellan ett halvår och ett år har vi skrivit kontrakt för, säger Ulf Palmblad till Rapidus.

Consafe Logistics arbetar med automatiserad logistikhantering och utvecklar hård-och mjukvara för alla delar av en leveranskedja. Bolaget är i färd med att lansera en uppdaterad version av sin mjukvara som ska underlätta för distributörer och transportörer. I den nya versionen har bland annat så kallad ”geo fencing”-funktionalitet lagts till, vilket innebär att transportfordonets rutt kan ändras under pågående färd.

Consafe Logistics planerar flytta in i nybyggda lokaler vid World Trade Center-området i Lund efter årsskiftet.

Consafe sysselsätter 350 personer varav 230 finns på huvudkontoret i Lund. Bolaget har även kontor i Danmark, Norge, Holland, Polen och Storbritannien. Omsättningen för Consafekoncernen är enligt kommunikationschefen Pernilla Brodd i princip oförändrad sedan 2013, då låg den på 403 miljoner kronor. Bland de största kunderna syns Carlsberg.

Consafe Logistics är en del av JCE Group, ägt av Hampus Ericsson och Fabienne Gustafsson, barn till grundaren Christer Ericsson. Andra kärninnehav är stora ägarandelar i börsnoterade konsultbolagen Cybercom och Semcon. Hela koncernen omsatte 3,2 miljarder kronor 2013.

Emily Binks

Ulf Jansson, vd för Lundabaserade Consafe Logistics med 350 anställda, lämnar bolaget och ersätts med en tillfällig interimschef. Styrelseordförande och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Tunga utmaningar i Höganäs

  Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
  – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

 • Renstädat i Wihlborgs

  Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.

 • Hänt i vecka 27

  Förvärv och försäljningar. Det händer saker i det skånska näringslivet även efter att sommarlugnet börjat lägga sig. Här är en summering av de viktigaste affärsnyheterna under den gångna veckan.


 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Klockan tickar för Move by Bike

  I november i fjol hade Malmöbolaget Move By Bike förbrukat mer än hälften av sitt aktiekapital. Senast i juli måste situationen vara löst för att bolaget inte ska riskera konkurs. Och nu har vd Lisette Hallström sagt upp sig.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • Skånsk IoT i Sveriges största rederi

  Life Finder Systems når sitt första kommersiella genombrott med en order från rederiet Wallenius Wilhelmsens amerikanska flotta Arc.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Freedrum ur takt igen

  Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.