söndag 28 april 2024

inloggad som

Exportoffensiv väntar digitalt journalsystem

|  
|  

Efter en första order i Brasilien, beställningar i Tyskland och upphandlingar i Norge och Skåne lägger Köpenhamnsbolaget Daintel en aggressiv exportstrategi. Om tre år ska andelen intäkter från utlandet öka från 5 till 50 procent. Främst är det 200-miljonerslandet Brasilien bolaget hoppas på.

— I dag har vi kunder på 18 avdelningar på 13 danska sjukhus, ett i Tyskland och ett i Brasilien. Men vår distributör menar att av de 600 sjukhusen i Brasilien har vi chans på 250, säger Daintels försäljningschef Troels Bierman Mortensen.

Daintels mjukvara Clinical Information System är utvecklat på intensivvårdsavdelningarna på Rigshospitalet och Odense Universitetssjukhus. System används för att säkra korrekt medicinering, analys och rapportering och har enligt Troels Bierman Mortensen ingen större konkurrent i Brasilien. Han pekar på att bara var femte sjukhus i dag använder elektroniska patientjournaler. Efter att Santa Paula-sjukhuset i São Paolo i maj köpte Daintels system till anestesiavdelningen räknar Daintel med att ha ett brasilianskt dotterbolag på plats under nästa år.

För Region Skåne är Daintel med i en upphandling för motsvarande 20 miljoner danska kronor som avgörs i slutet av 2014. Även i Norge är en liknande upphandling igång. Under tiden ger försäljningen på den danska hemmamarknaden inkomster, 2012 hade bolaget en omsättning på 18,3 miljoner danska kronor med ett resultat på 2,7 miljoner danska kronor.

Daintel vann 2012 TV-tävlingen Vækstfaktor, en slags talangjakt för innovationsbolag, och fick klusterorganisationen TICBioMeds pris, med stöd från Europakommissionen, för bästa lösning för vårdsektorn i EU.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Efter en första order i Brasilien, beställningar i Tyskland och upphandlingar i Norge och Skåne lägger Köpenhamnsbolaget Daintel en aggressiv […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.