fredag 29 mars 2024

inloggad som

Daintel skjuter på utlandsexpansion

|  ,
|  

Mjukvarubolaget Daintel från inkubatorn 5te i Köpenhamn har tillfälligt övergivit planerna på kapitalresning i miljonklassen för en utlandsexpansion. I stället fokuserar Daintel benhårt på den danska sjukhusmarknaden där man nu har lämnat en rad anbud för att befästa sin marknadsposition. För tillfället har bolaget 35 procent av marknaden inom kärnområdet, mjukvara till intensivvårdsavdelningar.

— Det går bra på den danska marknaden, och här ska vi fortsätta, säger Patrick Hulsen, Daintels VD och grundare.

Bolaget har åtta anställda, vilket är tre mindre än för två år sedan. I slutet av 2007 kunde Rapidus berätta att Daintel skulle resa 15 miljoner danska kronor till expansion i utlandet, främst Mellanöstern. Det beloppet steg till 20 miljoner, men sedan kom finanskrisen i vägen.

Daintel hade sin affärsplan klar fram till kapitalresningen i augusti 2008 men de investeringserbjudanden som sedan kom var enligt Patrick Hulsen sådana att man ”inte kunde annat än skratta åt dem”. Han såg ingen anledning att lägga mer tid på saken, utan Daintel lägger istället planerna i malpåse fram till nästa år.

— När finansmarknaden och de övriga marknaderna är redo så kan vi ta en ny titt på saken 2010, säger Patrick Hulsen.

Daintel väntar svar på raden av anbud i Danmark under oktober och november. Huvudprodukten heter Daintel CIS, Critical Information System. Med CIS ska läkare och annan vårdpersonal snabbt kunna få bättre överblick eftersom systemet sparar patientdata från tidigare behandlingar, medicinering och liknande.

Keld Broksø

Mjukvarubolaget Daintel från inkubatorn 5te i Köpenhamn har tillfälligt övergivit planerna på kapitalresning i miljonklassen för en utlandsexpansion. I stället […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]