söndag 12 maj 2024

inloggad som

Affärsman investerar åtta miljoner i Dreamwork

Bemanningsföretaget Dreamwork i Helsingborg, med 250 hel- och deltidsanställda, har fått en ny storägare i affärsmannen Claes Kinells investmentbolag Muirfield Invest. Affären följer en varumärkestvist där Dreamwork tvingades betala ett miljonskadestånd.

Enligt dokument Rapidus tagit del av går Muirfield Invest in med åtta miljoner kronor i Dreamwork, vars stora affischnamn är hockeylegenden Börje Salming. Muirfield får efter affären en ägarandel på 58 procent. Dreamworks vd Mats Kullenberg vill inte alls ge några detaljer, men säger att kapitaltillskottet var nödvändigt för att säkra verksamhetens finansiella ställning och framtida utveckling.

Mats kullenberg liten— Det var tvärstopp i hela branschen under sista kvartalet i fjol och det i kombination med att vi förlorade en strid om varumärket Teamwork slog hårt mot bolaget, säger Mats Kullenberg till Rapidus.

Striden kring varumärket har gällt Dreamworks tidigare firma AAA Teamwork, där bolaget har legat i tvist med IT-konsulten Teamwork Technology med säte i Lidingö. Strax innan sommaren fastställde Stockholms tingsrätt en dom där Dreamwork tvingas betala ett skadestånd på fyra miljoner kronor för att med uppsåt gjort sig skyldig till varumärkesintrång.

— Vi var naturligtvis av en annan uppfattning än tingsrätten men har nu valt att lägga detta bakom oss, säger Mats Kullenberg.

Under fjolåret sjönk Dreamworks omsättning med 20 procent till 104 miljoner kronor samtidigt som bolaget redovisade en förlust på 6,4 miljoner. Då ingår enligt Mats Kullenberg större delen av kostnaderna för varumärkestvisten.

— Det ser ljusare ut nu och vi räknar med att upprepa fjolårets omsättning. Muirfield Invest är en stabil och långsiktig ägare. Vi har nu den partner som krävs för att fortsätta utveckla bolaget säger Kullenberg.

I kundlistan hos Dreamwork märks Skånska Byggvaror och livsmedelsbolaget Heinz. Muirfield Invest ordförande Claes Kinell tar nu plats i bolagets styrelse. Han sitter redan på styrelseposter i bland annat kreditbolaget Collector och sportklädföretaget Unisport. Bland Dreamworks övriga ägare finns HemoCues tidigare koncernchef Anders Williamsson.

Joel Lyth

Bemanningsföretaget Dreamwork i Helsingborg, med 250 hel- och deltidsanställda, har fått en ny storägare i affärsmannen Claes Kinells investmentbolag Muirfield […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen