Välkommen till 2016 – nu kör vi!

Erik Olausson_litenÅret har börjat tufft för Öresundsregionen, där dubbla ID-kontroller lagt en strypsnara över pendlingen och integrationen mellan Skåne och Köpenhamn. Men i näringslivet snurrar hjulen fortare än på länge och i inkubatorer och uppstartskluster bubblar det av nykomlingar – inte minst från tidigare anställda på regionens stukade mobiljättar. I december berättade vi till exempel om Anima, som med kinesiskt riskkapital i ryggen redan växt till ett 50-tal anställda och siktar på att nå marknaden med sin första produkt under 2016.

Ett annat tydligt exempel på den explosiva kraften i regionens innovationsbolag är Camurus, som blev Årets Rapidusföretag 2012. I början av december tog Lundabolaget in en halv miljard kronor i riskkapital i samband med sin börsintroduktion. Förra veckan annonserades ett nytt guldkantat licensavtal med amerikanska Rhythm, värt uppåt 65 miljoner dollar, kring Camurus teknik för att deponera läkemedel under huden där de kan frisättas kontrollerat under lång tid.

Vem som är nästa stora framtidshopp får du veta den 21 januari på Rapidus födelsedagsfest. Sedan inbjudan gick ut i morse har anmälningarna börjat rassla in. Klicka här om du ännu inte hunnit skriva upp dig till denna nätverksträff deluxe.

På redaktionen jobbar vi redan för högtryck med exklusiva nyheter och analyser om regionens tungviktare och uppstickare. Har du tips, idéer eller synpunkter på vad vi ska skriva om så tveka inte att höra av dig. Välkommen till en rafflande vår med Rapidus!

/Erik Olausson, chefredaktör

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: