Sponsra svenska landslaget – pengarna i sjön eller branding när den är som bäst?

Välkommen till Rapidusfrukost med Svenska Handbollslandslagets vd, Kantar Sifos kommunikationschef och herrlandslagets förbundskapten!
1 december i Lund, värd Sparbanken Skåne

Dagen efter detta möte inleds VM i handboll för damer i Tyskland. Bums därefter, i januari, spelas herrarnas EM i Kroatien. Sveriges båda handbollslandslag exponeras timtals i TV. Sparbanken Skåne med flera är partners och pryder de gula tröjorna med sina loggor.

Vi bjuder därför in till frukostmöte i handbollsstaden Lund för att reda ut vad poängen egentligen är med att miljonstötta idrott på toppnivå.

Cecilia Perlind, kommunikationschef på Kantar Sifo, är en av landets främsta oberoende experter på sponsring och partnersatsningar i vid mening.

Stefan Lövgren var en av världens bästa handbollsspelare, i en klubb med fett stöd av det lokala näringslivet. Nu är han vd för Svenska Handbollslandslaget AB, som marknadsför våra blågula damer och herrar på vägen mot nya succéer.

Kristján Andrésson är förbundskapten för herrlandslaget. Han tar ut sin EM-trupp bara ett par dagar efter detta möte. Han är också en engagerad talesman för idrottens större värden.

Hur ser marknaden ut idag för sport, kultur med mera när det gäller finansiering från näringslivet? Hur vassa är företagen på att omsätta sina satsningar i långsiktiga värden? Hur ser konkurrensen ut mellan olika aktörer som febrilt jagar resurser för att kunna nå toppen internationellt?

Och hur får man utövarna själva att fatta att de kan glömma sin karriär om inte sponsorpengarna trillar in?

Kom fredagen den 1 december till Grand Hotel i Lund, så får du svar av den här celebra trion, när de intervjuas av Jan Wifstrand, på Rapidus sista frukostmöte för året. Dessutom ger förstås Kristján Andrésson en personlig skildring av hur en förbundskapten jobbar för att Sverige ska nå medaljstrid.

Värd för mötet är Sparbanken Skåne, obs alltså på Grand i Lund. Droppa in från 07.30, var på plats senast 07.45 för kaffe och smörgås. Mötet är slut klockan nio.

Vi hoppas få se Dig på plats och ber Dig anmäla Din närvaro snarast via denna länk

 Observera att antalet platser är begränsat. Rapidus frukostmöten är alltid fullsatta, så anmäl Dig kvickt. (Bilister, parkera enklast i garaget under Lund C, där finns alltid plats.)

Notera att inbjudan enbart går till Rapidus abonnenter personligen samt våra frukostvärdars gäster. Arrangemanget är gratis, men vi tvingas debitera en avgift på 500 kronor för dem som trots bindande anmälan uteblir (viktigt för oss att få klara besked!).

Välkommen!

Rapidus samarbetar med fyra olika värdar för frukostmötena: Sparbanken Skåne, EY, Moll Wendén Advokatbyrå samt K2 Search.

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: