Rapidusbaren är äntligen tillbaka – med Regionspecial!

Onsdag 27 april kl 16.30

Är Öresundsrevolutionen redan över, Niels Paarup-Petersen? Eller vad händer nu?
Märta Stenevi, Region Skånes kvinna nummer ett, vad gör du och regionledningen för att reda ut läget vid Öresund?
Och hur ska regionen klara kompetensförsörjningen i framtiden?

Kom till Rapidusbarens Regionspecial!
Rapidus egen Köpenhamnsredaktör Keld Broksø reder ut hur den danska sidan ser på gränskaoset.

Det krävdes alltså en inflyttad dansk, en äkta Öresundare, för att få fart på de sura skåningarna. Protesten mot regeringens kovändning i gränspolitiken blev högljudd. På kort tid samlade centerns Niels Paarup-Petersen och Mats Genberg 24 000 sympatisörer på en ovanligt het Facebooksida. Och han själv drog till Stockholm och idkade handgriplig civil olydnad för att visa vad det handlar om.

Nu kommer han till Rapidusbaren och berättar hur Öresundsrevolutionen ska utveckla upproret. Rapidus Keld Broksø ger den danska expertkommentaren.

Märta Stenevi (MP) är Region Skånes förste vice ordförande, efter en mycket snabb politisk karriär. Hon har självklart synpunkter på Öresundsproblemet, men är framför allt den högsta politiskt ansvariga för vår största arbetsgivare, Region Skåne. Ordförande i personalnämnden, som hon är, förklarar hon hur man styr och utvecklar denna arbetsgivarnas koloss.

Och så Rapidus Random förstås. Förra gången var det premiär för greppet att göra en oförberedd spontanintervju med någon i vår namnkunniga publik. Succén upprepas. Vem som helst kan åka upp på scen...

Onsdagen den 27 april kl 16.30 möts vi igen på Edison Park, Emdalavägen 10 i Lund. Celebra gäster, läcker buffé och ingen avgift för dig som får denna inbjudan! Precis som vanligt!

 Briggen bjuder på fri parkering efter 16, utanför Edison Park!

Och vi delar givetvis ut ”Rapidus creddar”- diplomet, till någon som gjort något riktigt bra för regionen på sistone. Jan Wifstrand från Rapidus ställer frågorna.

Rapidusbaren är stället för dig som gillar att hänga med i näringslivet. Här träffar du veteraner och uppstickare, politiker och riskkapitalister, studenter och innovatörer, entreprenörer och industrialister, finansfolk och kommunikatörer. Stjärnkocken Peter Skogströms krog Edison står för barmat i toppklass.

Rapidusbaren arrangeras tillsammans med Briggen, som står för lokal, mat och dryck samt våra två övriga partners Awapatent och EY.

Skynda dig att anmäla dig här

Välkommen!

Om du anmält dig och skulle få förhinder, meddela detta snarast till jacqueline.fredriksson@rapidus.se så att någon annan kan få din plats. Vi tar avgift av dem som bara struntar i att komma, utan återbud.

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: