Analys: MeToo-vågen sveper över Danmark

Kort sagt: Danmark är drabbat av ett politiskt jordskred sedan Köpenhamns borgmästare Frank Jensen avgick på grund av anklagelser om sexuella trakasserier. Danmark har tidigare halkat efter Sverige på området och nu är det inte bara politiken som har skakats om. Fallen av sexuella trakasserier som nu uppmärksammas ökar också kraven på näringslivets toppchefer. Av… Läs mera »

Snabbanalys: Tomrum i Öresundsamarbetet efter avgång

Köpenhamns borgmästare Frank Jensens plötsliga avgång klockan 12 i går efter anklagelser om sexuella trakasserier och kränkningar är en missil mot Öresundsamarbetet. En ovetenskaplig Google-sökning på ”Frank Jensen Öresund” ger drygt 200.000 träffar men först och främst drabbas Greater Copenhagen, som grundades 2015 främst på Frank Jensens initiativ. Ordförandeskapet skiftar och senast var han vice… Läs mera »

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: