Så får Lund en huvudroll i skogsnäringens framtid

Kort sagt: Glöm nästa veckas påkostade invigning, den verkligt intressant utvecklingen för Max IV sker på annat håll. Med det planerade strålröret ForMax får jordbrukslandskapet Skåne plötsligt en central roll i den svenska skogsindustrin – och näringslivet en ingång till miljardanläggningen i Lund. Av Erik Olausson, chefredaktör Räkna med breda leenden och storvulna tal när Max… Läs mera »

Almi Invest går in i avknoppning från Novo Nordisk

När Dorte X Gram jobbade på danska insulinjätten Novo Nordisk upptäckte hon att substanser som normalt används för smärtlindring kan ha effekt även på insulinproduktionen i diabetespatienter. I nybildade Medeonbolaget Pila Pharma närmar sig substanserna kliniska försök. Pila Pharma är baserat på substanser som hämmar funktionen hos TRPV1, kallad chilireceptorn eftersom det är de som… Läs mera »

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: