fredag 26 april 2024

inloggad som

Sigma-koncernen går över sundet med färskt dotterbolag

Konsultkoncernen Sigma har i dag över 3.000 anställda i ett dussin länder – men inte i Danmark. Nu etablerar sig dotterbolaget Sigma Quality & Compliance i Köpenhamn.

Som namnet skvallrar om är bolagets konsulter inriktade på att hjälpa företag tolka och anpassa sig till olika regelverk, inte minst inom utveckling av läkemedel och medicinteknik. Bland kunderna finns McNeil i Helsingborg, Baxter i Lund och Bioglan i Malmö.

Sigma Quality & Compliance bildades för ett år sedan och har i dag ett 20-tal anställda, varav några redan har uppdrag för danska kunder som Novo Nordisk och hörlurstillverkaren GN Hearing, tidigare GN ReSound.

– Skattereglerna gör att det blir administrativa bekymmer varje gång vi skickar över konsulter till Danmark. Det blir enklare med en dansk, egen verksamhet. Sigma-koncernen har tidigare haft bolag i Danmark, som avvecklats av olika skäl. Nu gör vi ett nytt försök, säger Sigma Quality & Compliances vd Ola Ejnarsson till Rapidus.

Han räknar med att vara 30 anställda innan året är slut, varav en handfull i Köpenhamn och en handfull vid ett nytt kontor i Göteborg, som även det är under uppstart. Sigma Quality & Compliance har också värvat Sandra Larsson som ny regionchef för södra Sverige. Hon har ett långt förflutet från bemannings- och rekryteringsbranschen, med inriktning mot life science-bolag.

I första bokslutet, som täcker tio månader, omsatte Sigma Quality & Compliance 9 miljoner kronor, uppger Ola Ejnarsson. Prognosen för 2018 ligger på 22-23 miljoner. Sigma Quality & Compliance är baserat i Malmö.

Erik Olausson

Konsultkoncernen Sigma har i dag över 3.000 anställda i ett dussin länder – men inte i Danmark. Nu etablerar sig […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.