onsdag 17 juli 2024

inloggad som

MVA-chefen går till IO Biotech 

Medicon Valley Alliance-chefen Søren Bregenholt blir ny affärsutvecklingschef på IO Biotech i Köpenhamn. I fjol lämnade Søren Bregenholt posten som vice vd på Novo Nordisk där han var ansvarig för extern utveckling och koncernens globala postdok-program. Att han byter jobb påverkar inte Medicon Valley Alliance, utan han fortsätter som chef för organisationen.

– Med allt som MVA har på gång är det alltid en viktig organisation. Om jag jobbar på IO Biotech eller på Novo Nordisk är inte viktigt. Det viktiga är att chefen finns inom regionens life science-miljö, säger Søren Bregenholt.

– Jag hinner med båda jobben, men årsmötet nu i vår avgör om jag ska fortsätta som chef för MVA.

Søren Bregenholt blir också upptagen med att tillsammans med IO Biotechs grundare och vd, Mai-Britt Zocca, nå målet att dra in 50 miljoner euro i en nyemission inför nästa år.

– Vi har fem kliniska studier, ska starta nya projekt och utveckla de vi redan har. Vår försäljning sker via partnerskap med läkemedelsjättarna, men vi har också nya läkemedel som vi vill utveckla själva, säger Søren Bregenholt.

IO Biotech har redan lockat stora investerare som Novo Seeds, Lundbeckfonden Emerge och Sunstone Capital. Företaget grundades 2014 och gör kliniska studier med immunmodulerande behandlingsformer mot cancer, som stimulerar aktiviteten i kroppens immunförsvar. Det senaste bokslutet visade på ett underskott på 25 miljoner danska kronor.

Keld Broksø

Medicon Valley Alliance-chefen Søren Bregenholt blir ny affärsutvecklingschef på IO Biotech i Köpenhamn. I fjol lämnade Søren Bregenholt posten som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Miljardavtalet sprack

  Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.

 • Enorama lanserar i USA

  Nikotintuggummin, medicinsk cannabis och vitt snus. Malmöbolaget Enorama Pharma har sicksackat sig fram med sina produktprioriteringar. Men nu ska det vita snuset lanseras i USA.

 • Magle på köparstråt

  Magle Chemoswed i Malmö aviserar sitt andra förvärv på kort tid. Först var det Amniotics som slukades, nu köper kontraktstillverkaren ett danskt bolag för 240 Mkr.

 • Senzagen på offensiven

  Men 37 nya miljoner ska Senzagen, med vd Peter Nählstedt, gå på offensiven för att bredda produktportföljen och följa kunderna hela vägen till marknaden.

 • Amniotics köps upp – trots allt

  Efter nya turer ser det ut att bli en affär där Magle Chemoswed köper det likviditetspressade stamcellsbolaget Amniotics.

 • Iconovo tar fram inhalator mot fetma

  I Danmark täljer läkemedelsgiganten Novo Nordisk guld på läkemedel mot fetma. Nu vill Lundabolaget Iconovo ha sin del av den omtalade och snabbt växande marknaden, med en inhalator.

 • Immunovia behöver pengar

  Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

 • Uppköpet av Amniotics föll

  Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.

 • Avstamp för Braincool

  Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.

 • Milstolpe för Borrebaeck-bolag

  Senzagen visar lönsamhet på EBITDA-nivå under årets första kvartal. Det är första gången i bolagets historia.