onsdag 6 december 2023

inloggad som

MVA-chefen går till IO Biotech 

Medicon Valley Alliance-chefen Søren Bregenholt blir ny affärsutvecklingschef på IO Biotech i Köpenhamn. I fjol lämnade Søren Bregenholt posten som vice vd på Novo Nordisk där han var ansvarig för extern utveckling och koncernens globala postdok-program. Att han byter jobb påverkar inte Medicon Valley Alliance, utan han fortsätter som chef för organisationen.

– Med allt som MVA har på gång är det alltid en viktig organisation. Om jag jobbar på IO Biotech eller på Novo Nordisk är inte viktigt. Det viktiga är att chefen finns inom regionens life science-miljö, säger Søren Bregenholt.

– Jag hinner med båda jobben, men årsmötet nu i vår avgör om jag ska fortsätta som chef för MVA.

Søren Bregenholt blir också upptagen med att tillsammans med IO Biotechs grundare och vd, Mai-Britt Zocca, nå målet att dra in 50 miljoner euro i en nyemission inför nästa år.

– Vi har fem kliniska studier, ska starta nya projekt och utveckla de vi redan har. Vår försäljning sker via partnerskap med läkemedelsjättarna, men vi har också nya läkemedel som vi vill utveckla själva, säger Søren Bregenholt.

IO Biotech har redan lockat stora investerare som Novo Seeds, Lundbeckfonden Emerge och Sunstone Capital. Företaget grundades 2014 och gör kliniska studier med immunmodulerande behandlingsformer mot cancer, som stimulerar aktiviteten i kroppens immunförsvar. Det senaste bokslutet visade på ett underskott på 25 miljoner danska kronor.

Keld Broksø

Medicon Valley Alliance-chefen Søren Bregenholt blir ny affärsutvecklingschef på IO Biotech i Köpenhamn. I fjol lämnade Søren Bregenholt posten som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad