Astronaut-inspirerad kontorsstol smyglanseras

Lundabolaget Motsats Furniture, tidigare Jezeroc, har skapat en transformerande funktionell skrivbordsstol som ska lanseras via en Kickstarter-kampanj.

– Vi inleder med Kickstarter för att sedan lansera i ett nästa steg. Det sker under hösten och på samma gång tar vi in externt kapital från en handfull privata investerare. Summan ser ut att landa på omkring en miljon, säger industridesignern Snehan Chackravarthi, Motsats Furnitures grundare.

Han beskriver stolen som en innovativ skrivbordsstol för både arbete och vila. Den går att justera till olika sitt- eller ligglägen. Den kräver ingen elektronik eller mekaniska delar, utan förlitar sig på gravitationen.

– Vi är inspirerade av Nasa, som placerar sina astronauter i den här typen av position och vi vill ge vanliga människor de fördelar som finns med att sitta på ett sätt som inte har någon påverkan på kroppens muskulatur eller uppbyggnad, säger Snehan Chackravarthi.

Pengarna som nu tas in kommer att gå till optimering av stolens design och marknadsföring. Därefter kommer bolaget att gå från tre till omkring sex anställda. Planen är att i framtiden skapa en serie multi-funktionella möbler.

Julia Eriksson

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: