torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Astronaut-inspirerad kontorsstol smyglanseras

Lundabolaget Motsats Furniture, tidigare Jezeroc, har skapat en transformerande funktionell skrivbordsstol som ska lanseras via en Kickstarter-kampanj.

– Vi inleder med Kickstarter för att sedan lansera i ett nästa steg. Det sker under hösten och på samma gång tar vi in externt kapital från en handfull privata investerare. Summan ser ut att landa på omkring en miljon, säger industridesignern Snehan Chackravarthi, Motsats Furnitures grundare.

Han beskriver stolen som en innovativ skrivbordsstol för både arbete och vila. Den går att justera till olika sitt- eller ligglägen. Den kräver ingen elektronik eller mekaniska delar, utan förlitar sig på gravitationen.

– Vi är inspirerade av Nasa, som placerar sina astronauter i den här typen av position och vi vill ge vanliga människor de fördelar som finns med att sitta på ett sätt som inte har någon påverkan på kroppens muskulatur eller uppbyggnad, säger Snehan Chackravarthi.

Pengarna som nu tas in kommer att gå till optimering av stolens design och marknadsföring. Därefter kommer bolaget att gå från tre till omkring sex anställda. Planen är att i framtiden skapa en serie multi-funktionella möbler.

Julia Eriksson

Lundabolaget Motsats Furniture, tidigare Jezeroc, har skapat en transformerande funktionell skrivbordsstol som ska lanseras via en Kickstarter-kampanj. – Vi inleder […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]