söndag 24 november 2024

inloggad som

Sigma Connectivity växer i USA

Skånska Sigma Connectivity, med huvudkontor i Lund, rekryterar för tillfället flera personer till sitt USA-kontor i San José. Under året räknar ledningen med att tredubbla personalstyrkan till runt 15 anställda.

Enligt försäljningschefen Ola Möllerström är skälet att man fått in några nya kunder på den globala marknaden, men även att de fått mer att göra i befintliga projekt.

– Vi får tyvärr inte gå ut med vilka kunder det rör sig om, men det handlar om ”firmwear” och att utveckla displayer och att få mikrofoner att rocka, säger Ola Möllerström.

Sigma Connectivity har i dag runt 15 kunder på den amerikanska marknaden och räknar med att öka omsättningen där med 70-80 procent i år. Av Sigma Connectivitys totala omsättning härrör i dag cirka 30 procent från kunder i USA.

– Utvecklingen kommer även att påverka rekryteringar på vårt Warszawa-kontor, men där har vi ett rent ingenjörshus och vi driver inga kundprojekt därifrån, säger Ola Möllerström.

Sigma Connectivity är inriktat på utvecklingsprojekt inom uppkopplade prylar, så kallat IoT – Internet of Things. De har i dag cirka 230 anställda och omsatte strax över 230 miljoner kronor 2015.

Bland kunderna finns Fingerprint Cards, Doro, Baxter, Anima, Coala Life och Sirin Labs. Bolaget är majoritetsägt av Sigma-koncernen, med tidigare Sony Mobile-chefen Bert Nordberg som delägare och styrelseordförande.

Tidigare i år lämnade Fredrik Hedlund vd-posten och gick till SGF Energy, numera Northvolt, som är den tidigare Tesla-chefen Peter Carlssons satsning på att bygga en svensk batterifabrik i miljardklassen. Björn Lundqvist är sedan dess Sigma Connectivitys vd.

Magnus Erlandsson

Skånska Sigma Connectivity, med huvudkontor i Lund, rekryterar för tillfället flera personer till sitt USA-kontor i San José. Under året […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Precise ser ljuset

    Efter sju svåra år och åtta bedrövelser ser Lundabolaget Precise Biometrics ut att gå mot vinst och positivt kassaflöde. – Riktningen ser mycket bra ut, säger vd Joakim Nydemark.

  • Gridly byter vd – hon ska leda globala expansionen

    Helsingborgsföretaget Gridly ändrar i ledningen och tar för första gången in en vd utifrån. När bolaget tar sikte mot nya branscher är det Anna Albinsson som ska visa vägen.

  • Kändisbolaget får ny chans

    Malmöbolaget Freedrum Studios ser ut att överleva igen. Detta sedan konkursförvaltaren sålt tillgångarna i bolaget till nygamla ägare.

  • Ung entreprenör skapar sökmotor för vetenskapliga artiklar

    Hector Fioretos med det nystartade AI-bolaget Wayless vill hjälpa biomedicinska forskare att navigera i havet av vetenskapliga artiklar.

  • Yubicos stickor säljer som smör

    Yubico, med medgrundaren Stina Ehrensvärd från Lund, ökade både försäljning och lönsamhet rejält i tredje kvartalet. Men vad hände med aktien?

  • Vultus säljer till norrmän

    Jordbruksteknikbolaget Vultus i Lund ger upp och säljer hela sitt inkråm till ett norskt bolag. – Vi prickade värsta börsperioden på 20 år, säger vd Per Karlsson.

  • Tech-profil ska leda forskningsbolag till marknaden

    Ideonbolaget Pluvioflows algoritm ska göra samhällen mer redo att hantera översvämningar. Nu vänder sig bolaget till marknaden med en ny vd och en känd tech-profil som ordförande.

  • Freedrum i konkurs

    Malmöbaserade Freedrum Studios ansökan om förlängd rekonstruktion gick inte igenom. Bolaget har försatts i konkurs. Det här händer nu.

  • Den akuta krisen i Tretton37 är avvärjd

    IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund har utretts av Kronofogden för obetalda skatteskulder i mångmiljonklassen. Rapidus kan dock meddela att bolaget har betalt av skulderna. Därmed är den mest akuta krisen i bolaget avvärjd. 

  • Kronofogden utreder Tretton37

    För drygt en månad sedan kunde Rapidus avslöja krisen i det en gång så framgångsrika IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund. Nu utreds bolaget av Kronofogden för en obetald skatteskuld – och klockan tickar.