fredag 29 mars 2024

inloggad som

Sigma Connectivity växer i USA

Skånska Sigma Connectivity, med huvudkontor i Lund, rekryterar för tillfället flera personer till sitt USA-kontor i San José. Under året räknar ledningen med att tredubbla personalstyrkan till runt 15 anställda.

Enligt försäljningschefen Ola Möllerström är skälet att man fått in några nya kunder på den globala marknaden, men även att de fått mer att göra i befintliga projekt.

– Vi får tyvärr inte gå ut med vilka kunder det rör sig om, men det handlar om ”firmwear” och att utveckla displayer och att få mikrofoner att rocka, säger Ola Möllerström.

Sigma Connectivity har i dag runt 15 kunder på den amerikanska marknaden och räknar med att öka omsättningen där med 70-80 procent i år. Av Sigma Connectivitys totala omsättning härrör i dag cirka 30 procent från kunder i USA.

– Utvecklingen kommer även att påverka rekryteringar på vårt Warszawa-kontor, men där har vi ett rent ingenjörshus och vi driver inga kundprojekt därifrån, säger Ola Möllerström.

Sigma Connectivity är inriktat på utvecklingsprojekt inom uppkopplade prylar, så kallat IoT – Internet of Things. De har i dag cirka 230 anställda och omsatte strax över 230 miljoner kronor 2015.

Bland kunderna finns Fingerprint Cards, Doro, Baxter, Anima, Coala Life och Sirin Labs. Bolaget är majoritetsägt av Sigma-koncernen, med tidigare Sony Mobile-chefen Bert Nordberg som delägare och styrelseordförande.

Tidigare i år lämnade Fredrik Hedlund vd-posten och gick till SGF Energy, numera Northvolt, som är den tidigare Tesla-chefen Peter Carlssons satsning på att bygga en svensk batterifabrik i miljardklassen. Björn Lundqvist är sedan dess Sigma Connectivitys vd.

Magnus Erlandsson

Skånska Sigma Connectivity, med huvudkontor i Lund, rekryterar för tillfället flera personer till sitt USA-kontor i San José. Under året […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]


  • Doro värvar vd från Simris

    Simris Groups avgående vd Julian Read har utsetts till ny vd för teknikföretaget Doro från och med juni. Han efterträds på Simris av en brittisk life science-veteran.

  • AW med en offensiv försvarsindustri

    Saab flaggar för en möjlig expansion för ubåtsfabriken i Landskrona, utöver vad som tidigare kommunicerats. Det avslöjade Saabs vice ordförande Bert Nordberg på Rapidus AW med försvarsindustrin på onsdagen. Hela panelen ser stora skånska möjligheter inom försvar och säkerhet. Även för civila företag och startups.

  • Camurus föll hårt på rapport

    Läkemedelsbolaget Camurus, vars aktie dubblats sedan i höstas, föll hårt på torsdagens rapport. Men raset är baserat på ett missförstånd, hävdar bolaget. Här är torsdagens rapportsvep.

  • Nya delägare till Imvi Labs

    VR-bolaget Imvi Labs tillförs 4 miljoner kronor i sin största emission hittills. Inwidos tidigare Sverigechef finns bland de nya finansiärerna.

  • Nya avsnitt av Lejonkulan

    Rapidus har släppt två nya avsnitt av podden Lejonkulan. Som vanligt är det tvära kast mellan branscher och faser som bolagen befinner sig i. 

  • Han deppar inte

    Skånska Imvi Labs kammade noll i SVT:s Draknästet. Men skam den som ger sig.

  • Dagens rapporter

    Här följer ett urval av dagens bokslutsrapporter från skånska börsbolag. Nederman Den Helsingborgsbaserade luftfilter-jätten Nederman rubricerar bokslutskommunikén med: ”Stabil avslutning […]

  • Nytt kapital för lästräning i VR…

    IMVI Labs lanserade i somras en ögonträning i VR som ska ge förbättrad läsförmåga och läshastighet. Nu tar Malmöbolaget in […]

  • … som inleder studier på dyslektiker

    I höst planerar Karolinska Institutet, under ledning av professor Rune Brautaset, studier på mellanstadieelever med dyslexi. Hälften ska använda IMVI […]

  • Skånsk profil tillbaka i Axis

    Malmöitiske näringslivsprofilen Bert Nordberg blir Axis Communications nya ordförande och efterträder därmed Björn Riese som lämnar styrelsen. Bert Nordberg är […]