tisdag 16 juli 2024

inloggad som

Ingen likvidation för Idogen

|  

Lundabolaget Idogen meddelade på tisdagen att styrelsen inte kommer att föreslå likvidation av det krisdrabbade bolaget. Aktien steg på onsdagen med över 200 procent.

Idogen meddelade i april att bolaget, efter en misslyckad nyemission, inte hade tillräckligt med kapital för fortsatt drift. Kontrollbalansräkning upprättades och alternativen var likvidation eller en försäljning av bolaget i form av ett omvänt förvärv.

Nu meddelar bolaget att diskussioner pågår med flera intressenter om försäljning av bolagets teknologiplattform och patent. Men för att få en försäljning till stånd bedömer styrelsen att det behövs mer tid för budgivning. Förhandlingar om ett omvänt förvärv pågår parallellt, det vill säga att Idogen för en symbolisk summa köper ett företag som vill komma åt Idogens börsplats.

Bolagsstämman där styrelsen enligt tidigare besked skulle föreslå likvidation sker på torsdagen den 8 juni. Beskeden från bolaget fick aktien, som är noterad på First North och har cirka 4 000 aktieägare, att stiga med mer än 200 procent.

Lundabolaget Idogen meddelade på tisdagen att styrelsen inte kommer att föreslå likvidation av det krisdrabbade bolaget.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.