fredag 21 juni 2024

inloggad som

Omtago till Storbritannien

|  
|  

Bolaget bakom webbtjänsten Hitta-Solceller tar sitt koncept till Storbritannien och startar Solar-Sherpa, som vänder sig till brittiska fastighetsägare.

Tjänsterna ligger inom bolaget Omtago, som är baserat på Minc i Malmö.

– Vi har mer eller mindre mättat den svenska marknaden och vill expandera. Storbritannien är en betydligt större marknad och liksom i Sverige har de haft en gigantisk boom. Det har lett till att mindre nogräknade aktörer håller sig kvar på marknaden. Vi vill göra en insats för att fler ska våga skaffa solceller och därmed hjälpa klimatet, säger medgrundare och vd Gustav Haag.

Hitta-Solceller är en gratis onlinetjänst för villaägare och andra fastighetsägare som vill installera solceller. Affärsmodellen går ut på att Omtagos kunder, solcellsinstallatörer, betalar för att få kontakt med slutkunder. I Sverige har Omtago avtal med elva av de största aktörerna.

– Vi har skrivit avtal med vår första engelska kund, ett välrenommerat företag med 20 års erfarenhet. I juni drar vi igång webbsajten på riktigt. Vi har ett erbjudande som är väldigt annorlunda än vad brittiska installatörer är vana vid, säger Gustav Haag.

Webbtjänsten Hitta-Solceller är hittills lönsam. Förra året omsatte Omtago 4,4 miljoner kronor och gjorde vinst för andra året i rad. Enligt Gustav Haag har de under första kvartalet i år ökat försäljningen rejält, jämfört med Q1 2022.

Elisabet Ottosson

Bolaget bakom webbtjänsten Hitta-Solceller tar sitt koncept till Storbritannien och startar Solar-Sherpa, som vänder sig till brittiska fastighetsägare. Tjänsterna ligger […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]