torsdag 21 november 2024

inloggad som

Göran Bredinger på CeDe Group är ”Entrepreneur of the year”

På en fullsatt galamiddag på Slagthuset ikväll utsågs Malmöföretaget CeDe Groups vd Göran Bredinger till ”Entrepreneur of the year” i Skåne. Han får en biljett till riksfinalen i Stockholm i februari.

CeDe Group utvecklar specialmaskiner för gruv- och anläggningsindustrin. Bolaget omsätter cirka 170 miljoner kronor på årsbasis, varav 80 procent går på export.

Bakom priset står revisionsbyrån Ernst & Young, men juryn som gjort valet är till största del extern. Bland ledamöterna märks Bodil Rosvall Jönsson, Rolf Elmér och Eva Ohlstenius. De lämnar följande motivering:

— Med en öppenhet för innovativt tänkande samt ett brett nätverk har årets pristagare varit en stor inspirationskälla för sitt team som har tagit sig från mark till gruva och därigenom skapat nya affärsmöjligheter.

CeDe Group ägs till hälften av grundare och personal, och till hälften av statliga investeringsbolaget Fouriertransform. I början av 2011 utsågs Bredinger och medgrundaren Håkan Johannesson till årets företagare i Malmö. För ett drygt år sedan fick de utmärkelsen Året företagare i Skåne av organisationen Företagarna.

Under kvällen uppmärksammades även Johannes Efstratiadis på Ikaros Cleantech som ”Årets manliga stjärnskott” medan Elisabeth Brevenson på Beepsend fick dubbla priser för ”Bästa internationella tillväxt” och ”Årets kvinnliga stjärnskott”.

Kristian Svensson

På en fullsatt galamiddag på Slagthuset ikväll utsågs Malmöföretaget CeDe Groups vd Göran Bredinger till ”Entrepreneur of the year” i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Precise ser ljuset

    Efter sju svåra år och åtta bedrövelser ser Lundabolaget Precise Biometrics ut att gå mot vinst och positivt kassaflöde. – Riktningen ser mycket bra ut, säger vd Joakim Nydemark.

  • … men tungt år för Skånes näringsliv

    Fler delar inom det skånska näringslivet står inför stora utmaningar. Det framgår av höstens utgåva “Skånsk konjunktur 2024”, som ges ut av Sparbanken Skåne och Øresundsinstituttet. Dessa är utmaningarna.

  • Alfa Laval spår kraftig tillväxt

    Alfa Laval räknar med en rejält ökad försäljning under kommande år. Den globala energiomställningen, med nya affärsområden, är en viktig drivkraft. Se här hur mycket vd Tom Erixon räknar med att växa.


  • Alfa Laval spår kraftig tillväxt

    Alfa Laval räknar med en rejält ökad försäljning under kommande år. Den globala energiomställningen, med nya affärsområden, är en viktig drivkraft. Se här hur mycket vd Tom Erixon räknar med att växa.

  • ”Det är dags att satsa”

    Malmöbaserade Haki Safety som tillverkar byggnadsställningar har lämnat sparbetingen bakom sig. Med ett förvärv för 100 Mkr markerar vd Sverker Lindberg att det är dags att satsa.

  • Thule gör miljardförvärv

    Fritidsprylföretaget Thule i Malmö köper australiensiska Quad Lock som tillverkar mobiltelefonhållare för cyklar och motorcyklar. – Nu tar vi Thule till nästa nivå, säger vd Mattias Ankarberg.

  • Lättnadsrally i Thule

    Börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal fortsätter att strömma in. Bland dagens rapporter finns Haki Safety, Swedencare, Lime Technologies och Thule som fick aktiemarknaden att pusta ut.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.

  • Lundabolag i genombrottsaffär med Alfa Laval

    Lundabaserade EPFF säljer ett av sina patent till Alfa Laval. Affären innebär ett kommersiellt genombrott för bolagets teknologi.

  • Uppstuds för Beammwave

    Mobilteknikbolaget Beammwave i Lund har fått se sin aktie studsa upp under hösten. – Vi har äntligen satt ihop en produkt som går att visa för kunder, säger vd Stefan Svedberg.

  • Lundateknik för ellastbilar

    Lundabolaget Zemission vill lösa svårigheterna med elektrifiering av tunga lastbilar. I ett samarbete med fordonskomponenttillverkaren Alfdex i Landskrona förbereds serietillverkning av en komponent som ska öka räckvidden.

  • Bära eller brista för OXE Marine

    Båtmotortillverkaren OXE Marine i Ängelholm lanserar ett omfattande rekapitaliseringspaket på totalt 320 miljoner kronor. Men det är inte i hamn och om det spricker är en konkurs sannolik. Se här vad det hänger på.

  • Klirr i kassan för Katam

    Ett år efter senaste nyemissionen har Katam Technologies fått in nytt kapital. Då skulle bolaget intensifiera försäljningen i Latinamerika av sin AI-tjänst för skogsbruk. Nu är planen en utvidgning till Sydostasien.