fredag 26 april 2024

inloggad som

Göran Bredinger på CeDe Group är ”Entrepreneur of the year”

På en fullsatt galamiddag på Slagthuset ikväll utsågs Malmöföretaget CeDe Groups vd Göran Bredinger till ”Entrepreneur of the year” i Skåne. Han får en biljett till riksfinalen i Stockholm i februari.

CeDe Group utvecklar specialmaskiner för gruv- och anläggningsindustrin. Bolaget omsätter cirka 170 miljoner kronor på årsbasis, varav 80 procent går på export.

Bakom priset står revisionsbyrån Ernst & Young, men juryn som gjort valet är till största del extern. Bland ledamöterna märks Bodil Rosvall Jönsson, Rolf Elmér och Eva Ohlstenius. De lämnar följande motivering:

— Med en öppenhet för innovativt tänkande samt ett brett nätverk har årets pristagare varit en stor inspirationskälla för sitt team som har tagit sig från mark till gruva och därigenom skapat nya affärsmöjligheter.

CeDe Group ägs till hälften av grundare och personal, och till hälften av statliga investeringsbolaget Fouriertransform. I början av 2011 utsågs Bredinger och medgrundaren Håkan Johannesson till årets företagare i Malmö. För ett drygt år sedan fick de utmärkelsen Året företagare i Skåne av organisationen Företagarna.

Under kvällen uppmärksammades även Johannes Efstratiadis på Ikaros Cleantech som ”Årets manliga stjärnskott” medan Elisabeth Brevenson på Beepsend fick dubbla priser för ”Bästa internationella tillväxt” och ”Årets kvinnliga stjärnskott”.

Kristian Svensson

På en fullsatt galamiddag på Slagthuset ikväll utsågs Malmöföretaget CeDe Groups vd Göran Bredinger till ”Entrepreneur of the year” i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.