Första kapitalet till återbildning av ben

Det unga Lundabolaget Moroxite F har tagit in sitt första externa kapital för att finansiera förberedande kliniska studier. Totalt tar bolaget in tio miljoner kronor, varav sex miljoner från fonden Fåhraeus Startup & Growth och fyra miljoner från Almi Invest. – Nu börjar vi planera kliniska studier av frakturläkning med två eller tre mindre pilotserier… Läs mera »

Veteraner bakom nytt bolag som återbildar ben…

Professor Lars Lidgren och näringslivsveteranen Semmy Rülf har tillsammans med två andra Lundaforskare startat företaget Moroxite F. Bolaget bygger på flera års forskning om det naturliga ämnet hydroxylapatit och hur det kan användas för att återbilda ben i höften och ryggraden efter att skruvar eller plattor opererats in. – Jag har varit med ett tag… Läs mera »

…och tar in 60 miljoner till studier

Samtidigt som de första kliniska studierna inletts för Moroxite F har bolaget påbörjat finansieringsrundor för att bekosta kommande, mer omfattande, studier. Lars Lidgren säger att två rundor är planerade, i storleksordningen  60 miljoner kronor totalt. – Vi har gjort ett stort antal in vitro-studier och studier på djur. Kapitalet som vi reser ska bekosta studier… Läs mera »

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: