lördag 20 april 2024

inloggad som

Greg Dingizian blir största ägare i noterade Lundabolaget GWS

Greg Dingizian har via en riktad nyemission gått in med 15 miljoner kronor i Lundabolaget GWS Production. Därmed blir den skånske fastighetsprofilen IT-bolagets största ägare.

– När vi analyserade vilket kapitalbehov vi hade för att göra nödvändiga försäljnings- och marknadsföringsinsatser hamnade vi på den summan, säger GWS Productions vd Andreas Rodman till Rapidus.

I somras tillträdde Sammy Rülf som ny ordförande för GWS Production, och det var genom hans nätverk kontakten med Greg Dingizian etablerades, berättar Andreas Rodman.

– När Sammy berättade om vår produkt, ville Greg helst gå in med hela beloppet själv. Eftersom han är en känd och erfaren affärsman tyckte vi det var en bra lösning,  säger Andreas Rodman.

Greg Dingizian, som bland annat var med och grundade Victoria Park, får med investeringen 29 procent av aktierna. Han går därmed om grundaren Lars Lidgren som bolagets största enskilda ägare.

GWS Production – som står för Global Warning System – har utvecklat Safeture, ett riskhanteringsverktyg för företag och affärsresenärer som skyddar medarbetarna genom att i realtid lokalisera och informera om allvarliga händelser. Utöver abonnemang för företag som vill skydda sina anställda finns även en enklare app för privatpersoner.

Bolaget grundades 2009 som en konsekvens av en global SARS-epidemi, terrorattacken i Mumbai och tsunamin 2004. I dag har bolaget strax under 30 anställda. Hälften sitter i Lund, ett tiotal i Storbritannien och en handfull personer på kontoren i Malaysia och Brasilien.

– Vi tycker det är viktigt att tjänsten finnas tillgänglig för alla, men det är på företagssidan vi har de största intäkterna och där vi kommer att satsa mest framöver, säger Andreas Rodman.

GWS-aktien är noterad på First North. Omsättningen första halvåret 2018 var 8,8 miljoner kronor och resultatet -5,1 miljoner kronor.

Magnus Erlandsson

Greg Dingizian har via en riktad nyemission gått in med 15 miljoner kronor i Lundabolaget GWS Production. Därmed blir den […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.