söndag 4 juni 2023

inloggad som

…och tar in 60 miljoner till studier

|  
|  

Samtidigt som de första kliniska studierna inletts för Moroxite F har bolaget påbörjat finansieringsrundor för att bekosta kommande, mer omfattande, studier. Lars Lidgren säger att två rundor är planerade, i storleksordningen  60 miljoner kronor totalt.

– Vi har gjort ett stort antal in vitro-studier och studier på djur. Kapitalet som vi reser ska bekosta studier som bevisar den kliniska nyttan både i ryggområdet och i höftområdet. För ryggen är marknaden kanske mellan tre och fem år bort och på höftsidan borde metoden kunna användas något tidigare, säger Lars Lidgren.

Moroxite F håller på att rekrytera en vd och har anställt en kommunikatör och en ekonomichef. I övrigt är det de fyra grundarna Lars Lidgren, Semmy Rülf, Magnus Tägil och Deepak Raina som utgör företaget.

– Än så länge är det tunt bemannat, i realiteten är det samma forskare som arbetar med studierna av hydroxylapatit från början som fortfarande jobbar med det, säger Lars Lidgren.

I forskningsprojektet har gruppen studerat hur olika läkemedel binder till apatitämnen, inte bara för att återbilda benmassa. Moroxite F har därför två systerbolag, Moroxite T och Moroxite I, som utvecklar andra behandlingsmetoder med hjälp av nano- och mikropartiklar av apatit.

– Forskningsmässigt har vi lagt en himla massa tid och pengar på detta, säger Lars Lidgren.

Niclas Lindstrand

Samtidigt som de första kliniska studierna inletts för Moroxite F har bolaget påbörjat finansieringsrundor för att bekosta kommande, mer omfattande, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl