tisdag 13 maj 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Kun ét ekstra Medicon Valley-firma på BIO – og under halvdelen nye

Antallet af virksomheder fra Medicon Valley, som deltager i Chicago på messen BIO, stiger i år kun med én – fra 14 til 15 virksomheder. BIO er verdens største forum for biotek, og messen holdes fra 10. til 12. april. Rapidus har foretaget en sammenligning blandt deltagerne i BIO sidste år i Philadelphia, og de kommende deltagere i årets BIO i Chicago offentliggjort i det nye program. Sammenligningen viser, at dels er den markante vækst i firmadeltagelsen udeblevet, og dels er under halvdelen – seks virksomheder – helt nye virksomheder på messen. De øvrige ni virksomheder er gengangere fra de deltagende virksomheder på messen sidste år.

I sammentællingen er ikke medregnet deltagende organisationer, forskerparker og universiteter.

— Når vi ikke ser en markant vækst i deltagende virksomheder på BIO oplever vi, at den væsentligste årsag er, at de eksisterende firmaer konsoliderer sig – frem for at der investeres i nye start-ups, mener direktøren for Copenhagen Capacity, O. Rolf Larssen.

Repræsentationen er ellers vigtig fordi verdens superliga i biotek mødes på BIO. Derfor lægger også Medicon Valley vægt på at være selvstændigt repræsenteret i en afdeling på den skandinaviske pavillon, der samlet er den syvende største stand. Og det sikrer en vis synlighed.

— Vi skal være der fordi biotek er en global forretning, og man kan på BIO skabe kontakter til resten af verden – i særdeleshed i USA, forklarer projektleder Niels Gerner Larsen fra Medicon Valley Academy, MVA, hvorfra også direktøren Stig Jørgensen deltager i BIO.

Sveriges selvstændige afdeling på den skandinaviske pavillon har 14 deltagende virksomheder i år, mens den danske afdeling kun har seks deltagende virksomheder. De fleste danske biotekfirmaer ligger dog også i Medicon Valley.

Fra Medicon Valley deltager som de seks nye virksomheder på messen i år Bioneer A/S, Camurus AB, Cartela AB, Seed Capital Denmark, TopoTarget A/S og Fluxome Science A/S.

De ni gengangerne fra messen sidste år i Philadelphia er Active Biotech AB, ALK-Abelló A/S, CMC Biopharmaceuticals A/S, Hansa Medical AB, Høiberg A/S, Novo Nordisk, Novozymes Biopharma AB, Stricent AB og Classon-Kaas A/S.

Antallet af virksomheder fra Medicon Valley, som deltager i Chicago på messen BIO, stiger i år kun med én – […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Dug siktar på 100 Mkr

    Hittills i år har potatisdrycksföretaget Dug presenterat en rad nya kunder, mångdubblat omsättningen och sett aktien rusa på First North. Vd Helene Nielsen siktar på nya kapitalstarka investerare och jämför med Oatly.

  • Ny kris i Prostalund

    Snart två år efter en uppslitande maktkamp om Prostalund talar nu bolaget om att det kan bli tal om konkurs. Aktien störtdyker efter ett pressmeddelande på måndagkvällen. Detta har hänt.

  • Opticept tar lån efter sur emission

    Opticept fyller på nytt på kassan för att kunna växa. Med en kommersiell expansion siktar bolaget på ett positivt kassaflöde. Men nu är det lån och inte riskkapital som gäller.


  • Öresundsbron 25 år: Stephan Müchlers kravlista

    Den fulla potentialen är långt ifrån nådd med Öresundsbron som i år fyller 25 år.
    Det finns mycket kvar att förändra i vår region, säger Sydsvenska Handelskammarens vd Stephan Müchler.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i december

    Ikea i danskt blåsväder, svenska vapen för miljarder och miljardförluster i Northvolt för danska pensionssparare – det är några av de danska mediernas berättelser om Sverige i december.

  • Bron (inte) på väg att bli kassako för Skåne

    Ett infrastrukturbeslut i riksdagen utlöste nyligen jubel hos Region Skåne. Öresundsbrons intäkter ska återinvesteras i skånska vägar och järnvägar, lovar regeringen. Men stämmer det verkligen att bron snart är helt avbetald? Rapidus reder ut.

  • Protester mot Köpenhamns nya ö

    Protesterna tilltar mot den nya ön, Lynetteholmen, som Köpenhamn planerar att bygga i Öresund. Onödig och kommer att hindra vattengenomströmningen i Öresund, anser kritkerna. Se här vad det kommer att kosta.

  • Därför köper danska staten Kastrup

    Danska staten köper ut Köpenhamns flygplats Kastrup från börsen. Danmark, som även gått in som ägare i räddningen av SAS, tar därmed ett helhetsgrepp om landets flyginfrastruktur.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i november:

    En dålig svensk miljökommissionär, skydd för varumärket “Sverige” och svensk life science-strategi – det är vad som har uppmärksammats i media i Danmark senaste månaden.

  • Media Evolution i danskt samarbete

    Media Evolution har tröttnat på den långsamma integrationen i Öresund och har träffat avtal med sin motsvarighet i Köpenhamn, Bloxhub. ”Det är bara första steget”.

  • Danskar skriker efter svensk arbetskraft

    Den danska efterfrågan på svensk arbetskraft är i starkt ökande. Det vittnar Dansk-Svenska Handelskammaren om, som räknar med en fördubbling av Öresundspendlingen.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i oktober

    Sagt om Sverige i Danmark i oktober: Tivoli utan svenskar som drivkraft, svensk polischef blir dansk superstjärna, “kinesiska Volvo”.

  • Danmarkskollen – sagt om Sverige i Danmark i september

    En dansk trafikprofessor dissar de svenska planerna på en ny Öresundsförbindelse. Det är det mest uppseendeväckande uttalande som gjorts om Sverige i danska medier den senaste månaden.