Skåning utsedd till Årets Tech-Tjej

Pink Programming-profilen – och Rapidus gästkrönikör – Matilda Andersson utsågs nyss till Årets Tech-Tjej av Microsoft. – Det känns väldigt kul, det är en stor ära att få en så fin utmärkelse och det ger mig kraft att vilja fortsätta förändra branschen, säger Matilda Andersson till Rapidus. Detta priset är väl ett exempel, men vad… Läs mera »

Teknikjättar leder globalt sjukhusprojekt i Lund

Utvecklingsavdelningen vid Schneider Electric i Lund ska driva ett pilotprojekt med Microsoft. Bolagen ska samarbeta kring produkter inom digital energihantering och automation i fastigheter, och skräddarsy dem för svenska sjukhus. Om projektet lyckas i Sverige ska lansering ske även i resten av Västeuropa, Australien och USA inom något år. Det är den Lundabaserade affärsutvecklingschefen Irina… Läs mera »

Analys: Vänta med att skåla för Staffanstorp

Kort sagt: Visst är det roligt att läsa att Microsoft storsatsar i Staffanstorp och Skåne. Men det är alldeles för tidigt att jubla. Jätteföretag av denna typ är både vana vid att få som de vill och lynniga med var de verkligen satsar. Så spara champagnen tills det omtalade datacentret faktiskt är byggt. Av Niclas… Läs mera »

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: