söndag 25 februari 2024

inloggad som

Stratiteq och Microsoft hackar klimatet

|  ,
|  

Konsultföretaget Stratiteq i Malmö bjuder tillsammans med Microsoft Western Europa in till ett hackathon om klimatet. Förhoppningen är att mellan 75 och 100 lag på fyra-fem personer ska delta i Hack the Climate och att fallen ska komma från ideella organisationer som Buy Food For Plastic.

– För oss är det viktigt att delta i klimatarbetet och att göra det tillsammans med Microsoft gör hackathonet större. Vi utvecklar dagligen datadrivna lösningar åt våra kunder och detta är ett utmärkt sätt att inspirera till att använda data för att bygga innovativa lösningar för klimatets bästa, säger Kim Hedberg, strategiansvarig på Stratiteq, till Rapidus.

Deltagarna får välja ett av fyra ämnen: Koldioxid, ekosystemet, utsläpp eller vatten. Varje lag har en vecka på sig att lösa utmaningen och ska sedan lämna en lösning i form av en app, en prototyp eller en konceptuell idé.

– Lösningen kan bestå av nästan vad som helst, det är tjusningen med hackathon! Man vet inte i förväg vilka idéer som ser dagens ljus när man kombinerar människor med olika bakgrunder och kompetenser, säger Kim Hedberg.

Hack the Climate äger rum mellan den 22 och den 26 mars i år.

Niclas Lindstrand

Konsultföretaget Stratiteq i Malmö bjuder tillsammans med Microsoft Western Europa in till ett hackathon om klimatet. Förhoppningen är att mellan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.