fredag 23 februari 2024

inloggad som

Hundra personer till Microsoft i Staffanstorp

|  
|  

I höst slår Microsofts nya datacenter i Staffanstorp upp portarna. Redan nu har fyrtio personer anställts och på sikt kommer ytterligare ett sextiotal tjänster inom driftverksamhet och IT-säkerhet att tillsättas.

– Rekryteringen går än så länge enligt plan. Rätt kompetens är en bristvara och därför stöttar Microsoft med ett nationellt kompetensutvecklingsprogram som under 2021 kompetenshöjer 150.000 människor i Sverige, säger Microsoft Sveriges kommunikationschef Andreas Wingren.

Inom programmet ges utvecklare, systemadministratörer, konsulter och molnarkitekter möjlighet att utveckla sin tekniska kompetens genom en serie utbildningar och certifieringar.Den kompetens som efterfrågas i Staffanstorp är bland annat elektroingenjörer, tekniska projektledare och driftansvariga inom det som kallas kritisk miljö.

För att säkra elförsörjningen kommer Microsoft att investera i nya elledningar och transformatorer. Liknande investeringar har skett i Gästrikland där Microsoft bygger tre nya datacenterhallar.

– Det är klart att vi är väl medvetna om behovet av investering i energisystemstruktur, inte bara i Skåne utan i hela landet. Samtidigt finns ett överskott av förnybar energi. I samband med att vi öppnar ett större datacenter investerar vi i den lokala infrastrukturen och det kommer vi att göra även i Staffanstorp. Vi är inte oroliga för elbrist vare sig i Gävle-Sandviken eller i Staffanstorp, säger Andreas Wingren.

I slutet av januari bjöd Microsoft in till ett digitalt informationsmöte för boende i Staffanstorps kommun.

– Ett så här stort byggnadsprojekt innebär alltid en viss oro. Det var därför väldigt glädjande att se att så många engagerade sig under mötet. Det gör det lättare för oss att bemöta de orospunkter som finns, säger Andreas Wingren.

Sara Nkwe Assarsson

I höst slår Microsofts nya datacenter i Staffanstorp upp portarna. Redan nu har fyrtio personer anställts och på sikt kommer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.