söndag 20 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Medicinjätte flyttar Nordenkontor från Köpenhamn

På måndag inviger den börsnoterade tyska koncernen Bayer sitt nya kontor i Ørestad. Men med flytten från Lyngby till Köpenhamn minskar också kontorets betydelse. Från 1 juli hamnar det nordiska huvudsätet istället i finländska Esbo.

I Danmark har Bayer runt 140 anställda inom de tre områdena hälsovård, kost och materialteknik. Sammantaget har den nordiska organisationen 460 anställda.

I början av maj slutade Bayers nordiska kommunikationschef sedan 18 år, Gitte Finnich Pedersen. I hennes ställe kommer Alfred Sørensen, men han är kommunikationsansvarig enbart för Danmark.

Alfred Sørensen menar att flytten till Ørestad är motiverad då Bayer som internationell koncern behöver ligger nära en stor flygplats.

Däremot vill Alfred Sørensen inte lämna några kommentar angående lokaliseringen av det nordiska huvudkontoret. Det är också ovisst huruvida VD:n för Bayer Norden, Ernst von Franck, kommer följa med i flytten av huvudkontoret till Esbo.

2010 hade Bayer globalt 111.400 anställda med en omsättning på 35 miljarder euro. I Norden var omsättningen 460 miljoner euro.

Klik her for at se dansk version av artikeln

Keld Broksø

På måndag inviger den börsnoterade tyska koncernen Bayer sitt nya kontor i Ørestad. Men med flytten från Lyngby till Köpenhamn minskar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Edda Knowledge vill göra fysiken roligare

    PODD: Edda Knowledge utvecklar interaktiva undervisningar i VR för gymnasieelever. Bolaget vill göra komplex fysik och kemi mer lättförståelig, med […]

  • Trump insanity peak – Glad Påsk!

    Låt oss hoppas att påskäggen inte är rödlistade och att de innehåller angenäma överraskningar. Vi har haft nog med dåliga överraskningar på senare tid. Här följer en tankegång om varför det bör bli bättre nu.


  • Mölla säker hamn i tullkaoset

    När börserna fallit världen över har familjeföretaget Skåne-Möllans aktie tagit fart. Det är inte första gången som aktien går motvalls och vd Anders Persson har en teori om varför.

  • Life science-aktieägare surnar till

    Tålamodet prövas hårt för de som äger aktier i läkemedels- och medicinteknikbolag. I Lundbolaget Acousort har det gått så långt att bolaget tvingas skicka ett pressmeddelande med svar på uppretade aktieägares frågor.

  • Dug lånar för att få upp farten

    Pengarna från emissionen i höstas räckte inte och nu tvingas potatisdrycksföretaget Dug fylla på med lån. Men 2025 ska bli året då försäljningen äntligen kommer i gång på allvar.

  • Fomo-effekt gav Re:meat övertecknad runda

    Investerarintresset var stort när köttodlingsbolaget Re:meat sökte nya pengar. Nu ska Sveriges första ”köttbryggeri” byggas i Lund.

  • Kapitalet säkrat: Nu ska Acucort växa globalt

    En lyckad nyemission har gett Acucort råg i ryggen. Nu fortsätter satsningen på en internationell expansion. — Vi går från att vara ett förhoppningsbolag till läkemedelsbolag, säger vd Jonas Jönmark.

  • Ljusglimt för Alligator

    Cancerforskningsföretaget Alligator fick se sin aktie lyfta för en stund med över 100 procent på onsdagen. Företaget som legat nere för räkning presenterade positiva nyheter.

  • Bonesupport lyfter

    2023 var Bonesupports första år med plusresultat men under 2024 tog det fart på allvar. Det står klart i bolagets kvartalsrapport. Aktien rusade på tisdagsförmiddagen när kvartalsrapporten kom, vilket också blir en jackpot för ledningen, med vd Emil Billbäck. 

  • Genombrott för spisbolaget

    Emerging Cooking Solutions, som arbetar för klimat- och hälsovänligare matlagning i Afrika får efter 14 år in sin första stora finansering. — Det har varit en sinnessjuk uthållighet, säger grundaren Per Löfberg.

  • Hon kopplar ännu hårdare grepp

    Hamlet Biopharma tar kliv mot en kommersialisering och rör om i ledningen. Grundaren Catharina Svanborg går in som vd, samtidigt som styrelsen ska ledas av en expert på kliniska prövningar.

  • Blockkedjor ska berätta om vinets resa

    Europeiska vindrickare är medvetna konsumenter som vill veta var vinet kommer ifrån och hur det tillverkats. Bolaget Journy skapar digitala produktpass åt vinproducenter och ser en jättemarknad.