fredag 29 mars 2024

inloggad som

Medicinjätte flyttar Nordenkontor från Köpenhamn

På måndag inviger den börsnoterade tyska koncernen Bayer sitt nya kontor i Ørestad. Men med flytten från Lyngby till Köpenhamn minskar också kontorets betydelse. Från 1 juli hamnar det nordiska huvudsätet istället i finländska Esbo.

I Danmark har Bayer runt 140 anställda inom de tre områdena hälsovård, kost och materialteknik. Sammantaget har den nordiska organisationen 460 anställda.

I början av maj slutade Bayers nordiska kommunikationschef sedan 18 år, Gitte Finnich Pedersen. I hennes ställe kommer Alfred Sørensen, men han är kommunikationsansvarig enbart för Danmark.

Alfred Sørensen menar att flytten till Ørestad är motiverad då Bayer som internationell koncern behöver ligger nära en stor flygplats.

Däremot vill Alfred Sørensen inte lämna några kommentar angående lokaliseringen av det nordiska huvudkontoret. Det är också ovisst huruvida VD:n för Bayer Norden, Ernst von Franck, kommer följa med i flytten av huvudkontoret till Esbo.

2010 hade Bayer globalt 111.400 anställda med en omsättning på 35 miljarder euro. I Norden var omsättningen 460 miljoner euro.

Klik her for at se dansk version av artikeln

Keld Broksø

På måndag inviger den börsnoterade tyska koncernen Bayer sitt nya kontor i Ørestad. Men med flytten från Lyngby till Köpenhamn minskar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]