onsdag 30 oktober 2024

inloggad som

Pifa tar e-handel till partihandeln

|  
|  

Pifa är bolaget bakom partihandel.se, ett affärs- och lagerhanteringssystem som vänder sig till partihandlare och grossister. Med nyinkommet kapital ska bolaget växa och dubbla omsättningen. Nu vill Jeremias Hillerberg (31) utveckla partihandlarnas bästa e-handelstjänst.

Jeremias Hillerberg har partihandel i blodet. Hans farfar grundade partihandeln ETH Frukt & Grönt i Stockholm, som hans pappa sedan drivit vidare. Där är Jeremias syster nu vd. Behovet av ett modernare affärssystem för branschen har Jeremias kunnat se på nära håll och det är anledningen till att han startade Pifa. 

I en TikTok-video förklarar Jeremias Hillerberg hur man kan använda partihandel.se till exempelvis inventering.

– Här har vi ett parti med avokado som ankom i förrgår. Då var det 504 lådor, men nu när jag räknat dem är det bara 288, så jag tänkte visa hur jag korrigerar lagersaldot direkt i mobilen, berättar Jeremias Hillerberg omgiven av fruktlådor i en kylig lagerlokal.

I videon får tittarna följa de få knapptrycken som inventeringen innebär för partihandlaren, som genast får en uppdaterad överblick över sitt lagersaldo, lagervärde, och vilka varor som är på väg. Jeremias Hillerberg har nämligen utvecklat ett affärssystem anpassat för just grossister och partihandlare inom frukt- och grönsaker.

– Jag har bakat ihop tre olika system till ett enda. Och gjort det extremt mobilanpassat, berättar Jeremias Hillerberg.

Med familjeföretagets kontakter har han mer eller mindre praktiserat hos flera partihandlare i Helsingborg under produktutvecklingen.

– Jag har jobbat ute på lagret hos mina kunder i flera månader. Där har jag plockat ordrar och sett hur processen fungerar, och efter det är min lösning anpassad.

Kontorsstolen på Hetch i Helsingborg har mestadels fått stå tom, men det lär det bli ändring på framöver. Efter att ha tagit in drygt fyra och en halv miljoner kronor, från bland annat Loop Ventures och Jonas Bonde, ska bolaget växa inom både sälj och utveckling under nästa år. Affärssystemet, som redan idag skräddarsytts just för partihandlarna inom frukt och grönt, kan bli bättre.

– Jag vill att det ska fungera som den bästa e-handeln idag, där inköparen får full kontroll över processen från det att man beställer varan tills den levereras, säger Jeremias Hillerberg.

Konkurrenter, såsom Microsoft Business Central och Pyramid, erbjuder affärssystem som fungerar generellt, men Jeremias Hillerberg har byggt en lösning från grunden specifikt för sin målgrupp.

– Det jag har byggt nu är perfekt för den här branschen.

Kundkretsen växer, och det gör även intresset för hans produkt, märker Jeremias Hillerberg. Under 2023 omsatte Pifa en halv miljon kronor, men grundaren räknar med att ha dubblerat det i år. Nästa år är målsättningen att dubblera omsättningen igen.

– Fast både jag och mina investerare börjar tro att vi skulle kunna öka ännu mer, säger Jeremias Hillerberg.

Nya kunder i Finland är på ingång, men det finns även planer på att expandera till både Polen och Spanien.

– Vi behöver bara jobba med översättningar och att få rätt momssättning, säger Jeremias Hillerberg.

Julia Fryklund

Pifa är bolaget bakom partihandel.se, ett affärs- och lagerhanteringssystem som vänder sig till partihandlare och grossister. Med nyinkommet kapital ska bolaget växa och dubbla omsättningen. Nu vill Jeremias Hillerberg (31) utveckla partihandlarnas bästa e-handelstjänst.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Det är ingen munter läsning”

    Västra Hamnen Corporate Finance i Malmö gjorde för första gången på 19 år förlust under ett kvartal. Det framgår av den färska rapporten. Vd Oscar Ahlgren är besviken. – Det är ingen munter läsning, säger han.

  • Aptahems kassa sinar

    Malmöbolaget Aptahem har öppnat sin andra finansieringsrunda för året. Vid den förra rundan var aktieägarnas intresse för bolagets läkemedelskandidat mot sepsis svalt. På börsen har bolagets aktie rasat.


  • Digitala labb låter elever testa mer

    Få skolämnen behöver så många praktiska inslag som kemi, fysik och biologi. Lundabolaget Edda Knowledge tänjer på gränserna för vad som är möjligt att göra på lektionerna.

  • Taxwize vill göra goda råd snabbare

    Skatterådgivarna kan se fram emot ett enklare arbetsliv. Detta tack vare Minc-företaget Taxwize, där grundaren Tim Schulz (33) är en av Rapidus 34:or.

  • AI-bolaget i Helsingborg mot lönsamhet

    Klang AI har nischat sig på transkribering och analyser av intervjuer. Efter mindre än två år är Helsingborgsbolaget på väg mot lönsamhet. Nästa år hoppas de dubbla omsättningen.

  • Hon vill digitalisera second hand

    Second hand-shopping är på stark frammarsch – men butikerna har inte råd att hänga med i den digitala utvecklingen. Linnea Lundmark (26), och hennes bolag Soop System har en lösning som Rapidus belönar med en 34:utmärkelse.

  • Dags för årets 34:or

    Äntligen! Nu är årets lista klar med 34 företagare som är max 34 år – som ska få en eloge för flit, smarthet och framgång.

  • Curastream automatiserar läkarjournal

    Mer tid för patienter och mindre tid på journalskrivande. Det är tanken bakom Curastream AI:s mjukvarulösning som skriver journalen redan medan läkaren pratar med patienten. Här årets första nya 34:a.

  • Rapidus-34:a i konkurs

    Recilio har utvecklat en digital plattform för arbetsplatser som vill förbättra den psykosociala arbetsmiljön. Nu är bolaget försatt i konkurs.

  • Stämningen på topp när 34:orna hyllades

    I går presenterade Rapidus årets fem toppkandidater från 34:orna, en förstafemma som lär göra väsen av sig i många år framöver.

  • 34:orna – Hela listan

    Här följer hela listan av 34 företag, drivna och grundade av entreprenörer som är max 34 år.

  • 34:orna – i morgon smäller det!

    Vi har hittills presenterat 23 företag i årets 34-lista. Här kommer de resterande elva heta företag som drivs och grundats av entrepreöner som är max 34 år.