tisdag 15 juli 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Rekordår för Danir

|  
|  

Kraftig tillväxt och över 1 miljard kronor i vinst. Fjolåret bar frukt för Malmöbaserade Danir, som redovisar sitt bästa resultat hittills.

Den familjeägda bolagsgruppen Danir, med Dan Olofsson och sönerna Johan Glennmo och Andreas Olofsson Tarantino i spetsen, går som tåget. Danirs kärnverksamhet består av fyra övergripande koncernplattformar: IT-bolaget Sigma, techbolaget Nexer, konsultuthyrningsföretaget A-Society samt rekryteringsbolaget Pion (tidigare Poolia).

Dessa svarar i sin tur för cirka 130 dotterbolag som sammantaget hade en positiv utveckling under fjolåret. Koncernomsättningen växte med 28 procent till 12,5 Mdr kronor jämfört med året innan. Samtidigt spräcktes miljardvallen på vinstfronten. Rörelseresultatet ökade från 762 miljoner till dryga miljarden för Danirs konsultverksamheter.

Danirs tillväxt för 2022 har till största delen varit organisk. Samtidigt har ett antal förvärv gjorts. Sigma Software förvärvade Eventyr som är verksamt inom virtuella mötesplatser och Sigma Civil stärkte sin närvaro i Stockholm genom förvärvet av Scandinavian Tunneling.

Nexer har fortsatt sin expansion genom förvärven av Telescope Services och USA-baserade Rangeline Solutions. Pion förvärvade Workspace Recruit som tillhandahåller ett verktyg som underlättar för kunder att rekrytera medarbetare.

Under förra året etablerade Danir kontor i bland annat Colombia, Portugal och Tjeckien. Det innebär att koncernen nu har drygt 11.000 anställda i 25 länder.

”När det gäller framtiden så kommer Danir att ha fortsatt fokus på att utveckla och driva tillväxt i våra verksamheter samt att vara ett starkt stöd till våra sociala engagemang”, skriver Danirs styrelseordförande Johan Glennmo i en kommentar till Rapidus.

Martin Linderoth

Kraftig tillväxt och över 1 miljard kronor i vinst när Malmöbaserade Danir redovisar sitt bästa resultat hittills.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Najell växer med ambitiösa mål

    Det är skillnad på att vara nöjd och att uppfylla mål. Även om det är en bit kvar till målen är en omsättningsökning på 70 procent inte fy skam. Det säger Niklas Najafi Kristensen, grundare och vd för babyproduktföretaget Najell i Lund.

  • Inwido – fönstret ännu bara på glänt

    Fönster- och dörrtillverkaren Inwido har minst sagt ambitiösa tillväxtmål. På mindre än fem år ska bolaget dubbla omsättningen till 20 miljarder kronor. Inte alls omöjligt om man frågar bolagets tävlingsinriktade vd Fredrik Meuller, trots en medioker kvartalsrapport som kom på måndagen.

  • Hänt i vecka 28

    En stjärnspäckad läkemedels-startup får in kapital. Ett annat life-science-bolagt ska avnoteras från börsen. Och nu har kvartalsrapporterna börjat trilla in. Rapidus redogör för de viktigaste skånska affärsnyheterna från veckan som gick.


  • Qvickly startar om med ny vd – igen

    Turbulensen i betaljätten Klarna har öppnat upp för mindre aktörer. Malmöbaserade Qvickly är en av dessa. – Vi har tagit en del business inom e-handel det senaste halvåret, säger nytillträdde vd:n Malin Jonsson Skogman. 

  • Avionero skänker tio procent – vill att resejättarna gör samma sak

    Efter nedmonteringen av USAID utmanar Avionero resebranschen att donera mer till välgörenhet. — Marginalerna i branschen är så pass bra, säger vd Lars Kristensson.

  • Techprofil går in i Ifrågasätt

    Lunda-startupen Ifrågasätt Media får i samband med en kapitalrunda in välkända namn i ägarskaran, en Saas-veteran och ett kvinnligt nätverk. – Vi får in en ägare som vet hur man skalar upp, säger vd Gustav Hjärne.

  • ”Innan du anställer – kolla först om AI kan göra jobbet”

    På Malmöföretaget Getaccept har vd Samir Smajic satt upp tydliga riktlinjer för att öka AI-användningen. Han vill se fler chefer göra likadant.

  • Arvskifte i Danir – långt ifrån ”Succession”

    Dan Olofsson har länge varit en av Skånes mest färgstarka entreprenörer. Men nu är det sonen Johan Glennmo som leder familjens miljardimperium – med låg profil. På Rapidus frukostträff berättade han om ett odramatiskt och naturligt maktövertagande.

  • Mistbase-grundaren laddar om

    Saas-bolaget Peak Energy är Mistbase-grundaren Michal Stalas nya satsning, åtta år efter att han sålde Mistbase för uppåt 150 Mkr. Nu vill han utveckla mjukvara för optimering av elanvändning.

  • Bimobject på förvärvsoffensiv

    Bimobject köper Malmöbolagen Green Metrica och Lumea AI Plattform, som båda är inriktade på artificiell intelligens. Bygginformationsbolaget redovisar också siffror för årets första kvartal, som visar att vd-karusellen blivit en kostsam historia.

  • Dan Olofsson köper Qgroup

    Qgroup skrotar börsplanerna. I stället köps IT-konsultkoncernen upp av Danir-kontrollerade Nexer Group. – Det här blir än mycket bättre lösning än att gå till börsen, säger Qgroups vd Jon Carvell.

  • Finch sätter sin AI i hårdträning

    Techprofilen Hannah Meiton och hennes Ampli Ventures investerade i början av året i Malmöbaserade AI-bolaget Finch. Nu kliver hon in i styrelsen för att sätta bolagets AI-modell i hårdträning.

  • Stjärnspäckad styrelse i Elva11

    Nyligen gjorde Additude-grundaren Jim Roslund comeback i IT-branschen med det nystartade konsultbolaget Elva11. Nu tar styrelsen form. Utöver ordförande tar andra tunga technamn och internationella profiler plats i styrelsen. Rapidus har namnen.