fredag 29 september 2023

inloggad som

Rekordår för Danir

|  
|  

Kraftig tillväxt och över 1 miljard kronor i vinst. Fjolåret bar frukt för Malmöbaserade Danir, som redovisar sitt bästa resultat hittills.

Den familjeägda bolagsgruppen Danir, med Dan Olofsson och sönerna Johan Glennmo och Andreas Olofsson Tarantino i spetsen, går som tåget. Danirs kärnverksamhet består av fyra övergripande koncernplattformar: IT-bolaget Sigma, techbolaget Nexer, konsultuthyrningsföretaget A-Society samt rekryteringsbolaget Pion (tidigare Poolia).

Dessa svarar i sin tur för cirka 130 dotterbolag som sammantaget hade en positiv utveckling under fjolåret. Koncernomsättningen växte med 28 procent till 12,5 Mdr kronor jämfört med året innan. Samtidigt spräcktes miljardvallen på vinstfronten. Rörelseresultatet ökade från 762 miljoner till dryga miljarden för Danirs konsultverksamheter.

Danirs tillväxt för 2022 har till största delen varit organisk. Samtidigt har ett antal förvärv gjorts. Sigma Software förvärvade Eventyr som är verksamt inom virtuella mötesplatser och Sigma Civil stärkte sin närvaro i Stockholm genom förvärvet av Scandinavian Tunneling.

Nexer har fortsatt sin expansion genom förvärven av Telescope Services och USA-baserade Rangeline Solutions. Pion förvärvade Workspace Recruit som tillhandahåller ett verktyg som underlättar för kunder att rekrytera medarbetare.

Under förra året etablerade Danir kontor i bland annat Colombia, Portugal och Tjeckien. Det innebär att koncernen nu har drygt 11.000 anställda i 25 länder.

”När det gäller framtiden så kommer Danir att ha fortsatt fokus på att utveckla och driva tillväxt i våra verksamheter samt att vara ett starkt stöd till våra sociala engagemang”, skriver Danirs styrelseordförande Johan Glennmo i en kommentar till Rapidus.

Martin Linderoth

Kraftig tillväxt och över 1 miljard kronor i vinst när Malmöbaserade Danir redovisar sitt bästa resultat hittills.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad