torsdag 21 november 2024

inloggad som

Ytterligare bränsle till DoubleGoods USA-offensiv

Med försäljning på Amazon, i en egen webbshop och i några butiker på amerikanska västkusten räknar Lundabolaget DoubleGoods ledning med att sälja blodsockerreglerande bordsvatten för runt 800.000 kronor i år. Men marknadsoffensiven är inte gratis, under sommaren har Aventuresfären skjutit till ytterligare tio miljoner kronor genom en kvittningsemission.

– Det är en vetenskap att navigera sig fram på Amazon. Men nu ökar försäljningen hela tiden och parallellt arbetar vi på att sälja in oss till butikskedjor, säger Elin Öste, marknadsstrateg på Aventure i Lund.

Aventure, med bröderna Björn och Rickard Öste i spetsen, dominerar ägarkretsen bakom DoubleGood. Inräknat sommarens kvittningsemission har ägarna satsat tiotals miljoner kronor de senaste åren på att ta bolagets aktiva bordsvatten till USA-marknaden. DoubleGood har även fått Almi-lån som hjälp på vägen.

Bordsvattnet är spetsat med krom och aminosyror som sätter igång kroppens insulinproduktion redan innan blodsockernivån hunnit stiga från måltiden. Det jämnar ut blodsockerkurvan, som även sjunker långsammare timmarna efter man ätit. Målgruppen är bland annat överviktiga och andra som ligger i riskzonen för diabetes.

Parallellt med USA-satsningen pågår ett mångårigt arbete för att få europeiska livsmedelsmyndigheten Efsa att godkänna DoubleGoods hälsopåståenden. Enligt Elin Öste ska den ansökningsprocessen slutföras till våren men någon europeisk lansering blir det inte förrän tidigast 2020 eftersom bolaget just nu lägger allt krut på den amerikanska marknaden.

DoubleGood sysselsätter i dagsläget sju personer, varav fem i USA och resten i Sverige. Vd är delägaren Pär Lundqvist.

Erik Olausson

Med försäljning på Amazon, i en egen webbshop och i några butiker på amerikanska västkusten räknar Lundabolaget DoubleGoods ledning med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Precise ser ljuset

    Efter sju svåra år och åtta bedrövelser ser Lundabolaget Precise Biometrics ut att gå mot vinst och positivt kassaflöde. – Riktningen ser mycket bra ut, säger vd Joakim Nydemark.

  • … men tungt år för Skånes näringsliv

    Fler delar inom det skånska näringslivet står inför stora utmaningar. Det framgår av höstens utgåva “Skånsk konjunktur 2024”, som ges ut av Sparbanken Skåne och Øresundsinstituttet. Dessa är utmaningarna.

  • Alfa Laval spår kraftig tillväxt

    Alfa Laval räknar med en rejält ökad försäljning under kommande år. Den globala energiomställningen, med nya affärsområden, är en viktig drivkraft. Se här hur mycket vd Tom Erixon räknar med att växa.


  • Opticept växlar upp

    Lundabolaget Opticepts största delägare, som även är största kund ,bidrar med finansiering till produktion av utrustning. Men Opticept ser genombrottet komma även för andra produktsegment och startar en kapitalrunda för att resa 80 miljoner kronor.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Internationellt i Skåne om framtidens mat

    Kristianstad-inkubatorn Krinova Incubator & Science Park slår på stort för framtidens mat med “Spot on Food”, en internationell konferens om framtidens livsmedel.

  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.

  • Dug räddar kassan

    I ett år har Helene Nielsen varit vd för potatisdrycksföretaget Dug, tidigare Veg of Lund. Nu har hon städat, renodlat och sparat. Men en sinande kassa måste nu fyllas. Det ser hon ut att klara, men det blir dyrt.

  • Opticept tar nya steg

    Lundabolaget Opticept satsar på ett nytt kundsegment när bolaget går in som delägare i Malmöbolaget Simply No Waste, som förädlar restprodukter från livsmedelsindustrin.

  • Pågen har växt ur Malmö

    SOMMARINTERVJU: 300 000 stycken Lingongrova per vecka ska bli fler. Det har Pågens vd Anders Carlsson Jerndal tänkt sig. Men i Malmö går det inte att baka fler utan att bygga ut fabriken. Pågen är ytterligare ett klassiskt Malmöföretag som staden misslyckas med att låta växa.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.

  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.