tisdag 30 april 2024

inloggad som

Ytterligare bränsle till DoubleGoods USA-offensiv

Med försäljning på Amazon, i en egen webbshop och i några butiker på amerikanska västkusten räknar Lundabolaget DoubleGoods ledning med att sälja blodsockerreglerande bordsvatten för runt 800.000 kronor i år. Men marknadsoffensiven är inte gratis, under sommaren har Aventuresfären skjutit till ytterligare tio miljoner kronor genom en kvittningsemission.

– Det är en vetenskap att navigera sig fram på Amazon. Men nu ökar försäljningen hela tiden och parallellt arbetar vi på att sälja in oss till butikskedjor, säger Elin Öste, marknadsstrateg på Aventure i Lund.

Aventure, med bröderna Björn och Rickard Öste i spetsen, dominerar ägarkretsen bakom DoubleGood. Inräknat sommarens kvittningsemission har ägarna satsat tiotals miljoner kronor de senaste åren på att ta bolagets aktiva bordsvatten till USA-marknaden. DoubleGood har även fått Almi-lån som hjälp på vägen.

Bordsvattnet är spetsat med krom och aminosyror som sätter igång kroppens insulinproduktion redan innan blodsockernivån hunnit stiga från måltiden. Det jämnar ut blodsockerkurvan, som även sjunker långsammare timmarna efter man ätit. Målgruppen är bland annat överviktiga och andra som ligger i riskzonen för diabetes.

Parallellt med USA-satsningen pågår ett mångårigt arbete för att få europeiska livsmedelsmyndigheten Efsa att godkänna DoubleGoods hälsopåståenden. Enligt Elin Öste ska den ansökningsprocessen slutföras till våren men någon europeisk lansering blir det inte förrän tidigast 2020 eftersom bolaget just nu lägger allt krut på den amerikanska marknaden.

DoubleGood sysselsätter i dagsläget sju personer, varav fem i USA och resten i Sverige. Vd är delägaren Pär Lundqvist.

Erik Olausson

Med försäljning på Amazon, i en egen webbshop och i några butiker på amerikanska västkusten räknar Lundabolaget DoubleGoods ledning med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.