söndag 24 november 2024

inloggad som

Trialbee möblerar om i ledningen – och öppnar Londonkontor

I samband med sin senaste emission på 35 miljoner kronor gjorde Malmöbaserade medicinteknikföretaget Trialbee en rad nya värvningar på ledningsnivå. Med nytt säljkontor i London – och sedan förra året även ett i Chapel Hill i USA – är utlandsexpansionen påbörjad.

– Våra medarbetare på kontoren i Malmö och London delar upp europeiska marknaden mellan sig. Det handlar om Frankrike, Tyskland, Schweiz, Belgien, Nederländerna, samt Spanien och Italien, säger nytillträdde vd:n Lars-Olof Eriksson.

Han är i grunden docent i klinisk farmakologi vid Lunds universitet och har arbetat för företag som Merck & Company, kontraktsforskningsbolagen Parexel International och senast Icon Plc.

Nytillträdde vice-vd och ekonomichef Annette Colin Lövgren kommer ha det operativa ansvaret i Malmö när Lars-Olof Eriksson är i USA, där han arbetar halva året. Hon kommer senast från bioteknikföretaget Annexin i Stockholm där hon var vd. Därtill har en ny marknadschef värvats: Robert Molander, med bas i USA, har erfarenhet från bolag som Pharmacia och Novartis.

Trialbee utvecklar digitala patientrekryteringstjänster till kliniska prövningar samt engagemangsapplikationer för patienter som deltar i de kliniska studierna. Syftet är att förkorta ledtiderna under den kliniska utvecklingsfasen av nya läkemedel.

Ledningen vill inte uppge omsättningen för 2017, som har legat på runt 10 miljoner kronor de senaste åren, med undantag för 2016 års 15 miljoner. Med nytt säljkontor på plats i London, och sedan hösten 2017 även ett i USA, siktar Trialbee på att omsätta 500 miljoner kronor 2022. Största fokus framöver kommer ligga på USA, den största marknaden för Trialbees produkter, enligt Lars-Olof Eriksson.

Trialbee sysselsätter 33 personer varav majoriteten finns i Malmö och sju i USA. Bolaget grundades 2010 av före detta Sony Eriksson-anställda Tobias Folkesson och Jonas Billing.

Vid emissionen i april deltog största ägarna Industrifonden och Jan Barchans Briban Invest. Bland övriga investerare syntes Birgerson Invest, Ulf Wiinberg Consult & Invest, TFS-grundaren Daniel Spasic och life science-rådgivaren tillika styrelseordförande Anders Tullgren.

Emilliano Strauss

I samband med sin senaste emission på 35 miljoner kronor gjorde Malmöbaserade medicinteknikföretaget Trialbee en rad nya värvningar på ledningsnivå. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Motvind för Dan Olofssons bolag

    Det Dan Olofsson-kontrollerade bemanningsbolaget Pion Group går dåligt. Siffrorna för årets tredje kvartal visar att intäkterna sjunker och rörelsemarginalen backar kraftigt. Det finns en förklaring som påverkar kraftigt.

  • Medimi blir norskt

    Lundabolaget Medimi som utvecklar avancerad läkemedelsdosering köper det norska bolaget Med Things som har en likartad produkt. Men trots att det är Medimi som är köparen är det norrmännen som tar kontrollen.

  • Medimi hoppas på svenskt genombrott

    Lundabolaget Medimi har tecknat ett nytt samarbetsavtal med apoteksaktören Apoex. Vd Johan Wiesel hoppas att det ska bli nyckeln till ett genombrott på den svenska marknaden.

  • Ny vd ska ta Starfish till börsen

    Förre Learning to Sleep-vd:n Micael Gustafsson blir ny vd i Starfish of Sweden. Nu ska han ta bolagets teknik till marknaden. En kommande notering finns med i planerna.

  • Medbeat fick napp i Draknästet

    Tre drakar nappade när Erik Rask pitchade sitt företag Medbeat i SVT:s Draknästet. Drakarnas investeringar värderar bolaget till 84 Mkr, men Erik Rask åkte hem med mer pengar än han sökt. 

  • Nanoecho valde börsnotering trots tufft marknadsklimat

    Nanoecho i Lund tvingades att kraftigt sänka teckningskursen under teckningsperioden inför börsinträdet i augusti. Men på onsdagen kom besked om ett godkännande från Läkemedelsverket och aktien har sedan dess rusat mer än 50 procent.

  • Norska pengar ska göra Great IT ”greit”

    Expansiva Great IT fortsatte växa under förra året. Samtidigt vände tidigare vinster till förlust på sista raden. Nu tar koncernen in norska pengar för att driva på den fortsatta tillväxtstrategin.

  • …och trög försäljning för en annan hjärnkylare

    Dignitanas nye vd Fredrik Jonsson ärver svaga siffror för kvartal två. Fokus ligger nu på att bredda erbjudandet till bolagets kunder, som är kliniker som ger cellgiftbehandling till cancerpatienter.

  • Enzymatica byter affärsmodell

    Enzymatica i Lund, som tillverkar förkylningssprayen Coldzyme, tittar på en ny affärsmodell. Den bedöms höja lönsamheten men det kommer att ta längre tid än vad bolaget tidigare sagt. Så här går tankegångarna hos ordförande Bengt Baron.

  • Färgrikt bolag söker kapital

    Lundabolaget Mantis Photonics letar finansiering för att vidareutveckla sitt instrument för en ny typ av medicinska undersökningar av ögats näthinna.