fredag 1 mars 2024

inloggad som

Trialbee möblerar om i ledningen – och öppnar Londonkontor

I samband med sin senaste emission på 35 miljoner kronor gjorde Malmöbaserade medicinteknikföretaget Trialbee en rad nya värvningar på ledningsnivå. Med nytt säljkontor i London – och sedan förra året även ett i Chapel Hill i USA – är utlandsexpansionen påbörjad.

– Våra medarbetare på kontoren i Malmö och London delar upp europeiska marknaden mellan sig. Det handlar om Frankrike, Tyskland, Schweiz, Belgien, Nederländerna, samt Spanien och Italien, säger nytillträdde vd:n Lars-Olof Eriksson.

Han är i grunden docent i klinisk farmakologi vid Lunds universitet och har arbetat för företag som Merck & Company, kontraktsforskningsbolagen Parexel International och senast Icon Plc.

Nytillträdde vice-vd och ekonomichef Annette Colin Lövgren kommer ha det operativa ansvaret i Malmö när Lars-Olof Eriksson är i USA, där han arbetar halva året. Hon kommer senast från bioteknikföretaget Annexin i Stockholm där hon var vd. Därtill har en ny marknadschef värvats: Robert Molander, med bas i USA, har erfarenhet från bolag som Pharmacia och Novartis.

Trialbee utvecklar digitala patientrekryteringstjänster till kliniska prövningar samt engagemangsapplikationer för patienter som deltar i de kliniska studierna. Syftet är att förkorta ledtiderna under den kliniska utvecklingsfasen av nya läkemedel.

Ledningen vill inte uppge omsättningen för 2017, som har legat på runt 10 miljoner kronor de senaste åren, med undantag för 2016 års 15 miljoner. Med nytt säljkontor på plats i London, och sedan hösten 2017 även ett i USA, siktar Trialbee på att omsätta 500 miljoner kronor 2022. Största fokus framöver kommer ligga på USA, den största marknaden för Trialbees produkter, enligt Lars-Olof Eriksson.

Trialbee sysselsätter 33 personer varav majoriteten finns i Malmö och sju i USA. Bolaget grundades 2010 av före detta Sony Eriksson-anställda Tobias Folkesson och Jonas Billing.

Vid emissionen i april deltog största ägarna Industrifonden och Jan Barchans Briban Invest. Bland övriga investerare syntes Birgerson Invest, Ulf Wiinberg Consult & Invest, TFS-grundaren Daniel Spasic och life science-rådgivaren tillika styrelseordförande Anders Tullgren.

Emilliano Strauss

I samband med sin senaste emission på 35 miljoner kronor gjorde Malmöbaserade medicinteknikföretaget Trialbee en rad nya värvningar på ledningsnivå. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.