fredag 25 juli 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Dansk teknik för e-handel söker sig över sundet

|  , , ,
|  ,

Ett av Danmarks snabbast växande unga IT-bolag, Pakkelabels, har spikat en plan för expansion till Sverige. På tre år har Pakkelabels fått 15.000 danska företagskunder till sin teknik, som genom samkörning gör utskick av företagspaket mycket billigare.

Inte minst är det mindre nätbutiker som använder sig av Pakkelabels system.

– Vi har nu hela strategin klar för Sverige och sätter den i verket i år eller senast nästa år. Vi har vuxit mycket starkt i Danmark och vill ha ut den sista potentialen där först, säger Hung Ho till Rapidus.

Han är mjukvaruingenjör och grundade Pakkelabels 2014 tillsammans med Nicklas Nguyen, ingenjör i robotteknologi.

Enkelt uttryckt är Pakkelabels idé att göra storinköp av försändelser hos fraktbolagen och sedan sälja vidare transporttjänsterna i mindre delar. Det betyder att mindre nätbutiker kan skicka paket med samma mängdrabatt som större spelare.

Pakkelabels system kan kommunicera direkt med den mjukvara som driver nätbutikerna och butikerna kan själva skriva ut fraktsedlarna. Intäkterna får Pakkelabels på den avgift bolaget tar för att sälja transporten vidare.

– Sverige är rätt enkelt att expandera i eftersom vi kan använda samma fraktbolag som i Danmark, till exempel PostNord, GLS och Bring, säger Hung Ho.

Inräknat ett systerbolag som säljer rådgivningstjänster till e-handelsföretag väntar duon sig en omsättning på 40 miljoner danska kronor i räkenskapsåret 2016-2017.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Ett av Danmarks snabbast växande unga IT-bolag, Pakkelabels, har spikat en plan för expansion till Sverige. På tre år har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Vägen från kris till tillväxt

    E-handelsjätten BHG Group visar tillväxt igen efter tio kvartal av fall. Rapidus har träffat vd Gustaf Öhrn som berättar hur han styrt bolaget genom ett omfattande stålbad – och hur koncernen nu ska växla upp.

  • Cantargia i superaffär – med bismak

    Läkemedelsbolaget Cantargia i Lund säljer ett forskningsprogram till japaner och kan som mest få in mer än 6 miljarder kronor på affären. Samtidigt kom resultat från bolagets toppkandidat som var en besvikelse.

  • Zaplox i knipa

    Låsbolaget Zaplox tappade sin vd Tess Mattisson i våras då hon gick till kunden Assa Abloy. ”Hårt slag” sade styrelsen då. Nu upprättar bolaget kontrollbalansräkning.

  • AAK och Mildef vinnare bland skånska rapporterna

    ,
    Det verkar räcka med att inte backa alltför mycket för att göra aktiemarknaden glad. Trots att de flesta rapporter visade upp obefintlig eller negativ tillväxt togs de emot ganska väl på börsen. Men ett bolag har det riktigt kämpigt.


  • Qvickly startar om med ny vd – igen

    Turbulensen i betaljätten Klarna har öppnat upp för mindre aktörer. Malmöbaserade Qvickly är en av dessa. – Vi har tagit en del business inom e-handel det senaste halvåret, säger nytillträdde vd:n Malin Jonsson Skogman. 

  • Avionero skänker tio procent – vill att resejättarna gör samma sak

    Efter nedmonteringen av USAID utmanar Avionero resebranschen att donera mer till välgörenhet. — Marginalerna i branschen är så pass bra, säger vd Lars Kristensson.

  • Techprofil går in i Ifrågasätt

    Lunda-startupen Ifrågasätt Media får i samband med en kapitalrunda in välkända namn i ägarskaran, en Saas-veteran och ett kvinnligt nätverk. – Vi får in en ägare som vet hur man skalar upp, säger vd Gustav Hjärne.

  • ”Innan du anställer – kolla först om AI kan göra jobbet”

    På Malmöföretaget Getaccept har vd Samir Smajic satt upp tydliga riktlinjer för att öka AI-användningen. Han vill se fler chefer göra likadant.

  • Ny vd i krisande Move By Bike

    Malmöbolaget Move By Bikes rekonstruktion förlängdes nyligen ytterligare. Nu blir Fredrik Videlycka permanent vd på efter att ha haft rollen som interim. Han siktar på att komma ur rekonstruktionen redan innan sommaren.

  • Mistbase-grundaren laddar om

    Saas-bolaget Peak Energy är Mistbase-grundaren Michal Stalas nya satsning, åtta år efter att han sålde Mistbase för uppåt 150 Mkr. Nu vill han utveckla mjukvara för optimering av elanvändning.

  • Bimobject på förvärvsoffensiv

    Bimobject köper Malmöbolagen Green Metrica och Lumea AI Plattform, som båda är inriktade på artificiell intelligens. Bygginformationsbolaget redovisar också siffror för årets första kvartal, som visar att vd-karusellen blivit en kostsam historia.

  • Dan Olofsson köper Qgroup

    Qgroup skrotar börsplanerna. I stället köps IT-konsultkoncernen upp av Danir-kontrollerade Nexer Group. – Det här blir än mycket bättre lösning än att gå till börsen, säger Qgroups vd Jon Carvell.

  • Finch sätter sin AI i hårdträning

    Techprofilen Hannah Meiton och hennes Ampli Ventures investerade i början av året i Malmöbaserade AI-bolaget Finch. Nu kliver hon in i styrelsen för att sätta bolagets AI-modell i hårdträning.

  • Stjärnspäckad styrelse i Elva11

    Nyligen gjorde Additude-grundaren Jim Roslund comeback i IT-branschen med det nystartade konsultbolaget Elva11. Nu tar styrelsen form. Utöver ordförande tar andra tunga technamn och internationella profiler plats i styrelsen. Rapidus har namnen.