lördag 11 maj 2024

inloggad som

Dansk teknik för e-handel söker sig över sundet

|  , , ,
|  ,

Ett av Danmarks snabbast växande unga IT-bolag, Pakkelabels, har spikat en plan för expansion till Sverige. På tre år har Pakkelabels fått 15.000 danska företagskunder till sin teknik, som genom samkörning gör utskick av företagspaket mycket billigare.

Inte minst är det mindre nätbutiker som använder sig av Pakkelabels system.

– Vi har nu hela strategin klar för Sverige och sätter den i verket i år eller senast nästa år. Vi har vuxit mycket starkt i Danmark och vill ha ut den sista potentialen där först, säger Hung Ho till Rapidus.

Han är mjukvaruingenjör och grundade Pakkelabels 2014 tillsammans med Nicklas Nguyen, ingenjör i robotteknologi.

Enkelt uttryckt är Pakkelabels idé att göra storinköp av försändelser hos fraktbolagen och sedan sälja vidare transporttjänsterna i mindre delar. Det betyder att mindre nätbutiker kan skicka paket med samma mängdrabatt som större spelare.

Pakkelabels system kan kommunicera direkt med den mjukvara som driver nätbutikerna och butikerna kan själva skriva ut fraktsedlarna. Intäkterna får Pakkelabels på den avgift bolaget tar för att sälja transporten vidare.

– Sverige är rätt enkelt att expandera i eftersom vi kan använda samma fraktbolag som i Danmark, till exempel PostNord, GLS och Bring, säger Hung Ho.

Inräknat ett systerbolag som säljer rådgivningstjänster till e-handelsföretag väntar duon sig en omsättning på 40 miljoner danska kronor i räkenskapsåret 2016-2017.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Ett av Danmarks snabbast växande unga IT-bolag, Pakkelabels, har spikat en plan för expansion till Sverige. På tre år har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen