onsdag 23 oktober 2024

inloggad som

Tisdagens rapporter

|  ,

Inwido möter en tuffare marknad
Den Malmöbaserade fönstertillverkaren Inwido startade året med att ”möta en tuffare marknad”, enligt rapporten för årets första kvartal. Nettoomsättningen ökade med en procent och uppgick till 2,095 miljarder kronor jämfört med Q1 2022. Rörelseresultatet blev 161 miljoner kronor (177), med en marginal på 8,0 procent. Den organiska tillväxten uppgick till -7 procent. Bolagets rapporterade orderingång minskade under kvartalet med 17 procent, medan orderstocken minskade med 32 procent till 1,581 miljarder kronor.

Enligt Inwidos vd Henrik Hjalmarsson har det första kvartalet visat på stabil försäljning och resultat. Även om orderingången minskar är den ur ett längre perspektiv fortsatt på en relativt god nivå, menar bolaget.

”Den svaga utvecklingen inom industrisegmentet, som påverkas av en låg aktivitet inom nybyggnation, fortsätter och även konsumenterna påverkas av att den disponibla inkomsten för många sjunker på grund av inflation och stigande räntor”, skriver Henrik Hjalmarsson i rapporten.

Hyresrekord för Wihlborgs
I Wihlborgs första kvartalsrapport för 2023 redovisar fastighetsjätten hyresintäkter på 971 miljoner kronor, en ökning med drygt 22 procent jämfört med föregående år. Driftnettot ökade till 667 miljoner, en ökning med 19,7 procent mot föregående år. Förvaltningsresultatet backade till 457 miljoner, en minskning med 2,1 procent mot föregående år. Totala värdeförändringar i fastighetsbeståndet uppgick till -28 miljoner. Resultatet före skatt var 330 miljoner (1.028).

”Trots en fortsatt orolig omvärld och stigande finansiella kostnader kan jag konstatera att det första kvartalet 2023 också innebar nya rekord för Wihlborgs, inte minst vad gäller hyresintäkter som med råge slår intäktsrekordet från det fjärde kvartalet 2022”, skriver Wihlborgs vd Ulrika Hallengren i rapporten.

Inwido möter en tuffare marknad Den Malmöbaserade fönstertillverkaren Inwido startade året med att ”möta en tuffare marknad”, enligt rapporten för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon vill digitalisera second hand

    Second hand-shopping är på stark frammarsch – men butikerna har inte råd att hänga med i den digitala utvecklingen. Linnea Lundmark (26), och hennes bolag Soop System har en lösning som Rapidus belönar med en 34:utmärkelse.

  • Bakslag för Camurus

    Camurus i Lund, Sveriges tredje största läkemedelsbolag sett till börsvärde, fick se sin aktie rasa med nästan 10 procent på tisdagen. ”Beskedet från FDA är beklagligt”, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.


  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Arjo rasar i dagens rapportflod

    Rapportsäsongen är i gång och börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal börjar strömma in. Bland dagens rapporter finns Arjo, Swedish Logistic Property och Hansa Biopharma.

  • Räntebeskedet: “Det krävs mer”

    Dagens besked att Riksbanken sänker räntan med 25 punkter välkomnas av Skånes näringsliv. Men det räcker inte för att få igång ekonomin på allvar. Det framgår i en rundringning som Rapidus gjort.

  • Måttlig entusiasm över ROT-höjningen

    För lite och för kort. Det är byggföretagens dom över regeringens beslut att höja taket för ROT-avdraget från 50 000 kronor till 75 000 kronor fram till årsskiftet. Rapidus har ringt runt och frågat.

  • Hänt i vecka 31

    Rekordvärme i södra Europa, vad passar då bättre än att köpa ett luftkonditioneringsföretag? Det gör värme- och kyljätten Beijer Ref i Malmö som växer ytterligare med ett förvärv i Spanien.

  • Rapporter vecka 30

    Skånes största börsbolag Alfa Laval redovisade i förra veckan sitt andra kvartal. Det är den främsta fingervisning om vart konjunkturen är på väg som vi får från ett skånskt bolag. Här ser du hur det gick.

  • Rapportflod vecka 29

    Fler än 20 skånska börsbolag rapporterade sina andra kvartal i förra veckan. Somliga bolag sätter rekord trots att tiderna anses tuffa. Ett av dem är Lindab med vd Ola Ringdahl.

  • Inwido ser ljusning

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

  • Hänt i vecka 28

    Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.

  • Renstädat i Wihlborgs

    Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.