fredag 23 februari 2024

inloggad som

De vann Malmö stads kommunikationsupphandling

Ett stort ramavtal för kommunens kommunikation stod på spel när Malmö stad upphandlade kommunikationstjänster. Tilldelningsbeslutet kom i fredags och det är de stora Stockholmsbaserade byråerna som dominerar. 

Upphandlingen var uppdelad i två delar: strategisk kommunikationsrådgivning och kreativa kommunikationstjänster.

Inom kreativa kommunikationstjänster tilldelades ramavtalen till Ehrenstråhle & Co i Stockholm, Prime Public Relations i Sverige och Off the Wall Communications, samtliga med huvudkontor i Stockholm. Inom strategisk kommunikation gick avtalen till Prime, Gullers Grupp och Aspekta. Det sistnämnda är det enda företaget med huvudkontor i Skåne och Malmö. 

– Jag tror inte att det är ett uttryck för att man prioriterar Stockholmsbolag. Malmö stad har en enorm kompetens in-house inom PR, med många supersmarta medarbetare. Så jag tror att det snarare speglar ett behov av specialistkompetens som gör att de stora nationella aktörerna kommer i spel. Vi ser det som ett kvitto på att vi håller kvalitetsmässigt och står oss mot jättarna, säger Thomas Pålsson, delägare på Aspekta. 

Deras erbjudande sker i samarbete med Malmöbolaget Plank Public Relations och Progress PR, vars moderbolag också har huvudkontor i Stockholm. Daniel Persson, vd på Progress PR Öresund, ser stora fördelar med en ökad närvaro i Stockholm för skånska kommuner.

– Allt lobbyarbete behöver ske på ett strategiskt, taktiskt och proffsigt sätt. Om Malmö vill ha mer statliga resurser så behöver man snacka ihop sig, prioritera och sluta allianser mellan partier, kommuner, akademi och näringsliv. Alla behöver gå i armkrok till Rosenbad. Jag tycker att de vinnande anbuden kompletterar varandra väl, men vi har en starkare förankring i Malmö via Aspekta och Plank, säger Daniel Persson. 

Emiliano Strauss

Ett stort ramavtal för kommunens kommunikation stod på spel när Malmö stad upphandlade kommunikationstjänster. Tilldelningsbeslutet kom i fredags och det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.