måndag 20 maj 2024

inloggad som

Honeybadger slukar Shark

Göteborgsbaserade Honeybadger tar över Shark Communications verksamhet från och med i dag. Försäljningen är sista steget i Spotlights omorganisering.

Honeybadger är en IR-kommunikationsbyrå som innan affären omsatte mindre än 5 miljoner kronor om året. Det kan jämföras med Sharks cirka 12 Mkr, dock med betydligt större förluster. Parterna går inte ut med köpeskillingen.

– Det är ett gyllene läge för oss att expandera i Skåne och rivstarta med Sharks kunder och kontaktnät, säger Honeybadgers grundare och vd Johan Waldhe.

Sharks verksamhet blir Honeybadgers första kontor utanför Göteborg. Företaget startade 2009 och har växt organiskt det senaste decenniet, med undantag för i fjol.

– 2023 var ett omställningsår för oss, bland annat investerade vi en del i ett utvecklingsprojekt som vi snart lanserar. Men 2024 ser väldigt bra ut, så fjolårets hack i kurvan var väl investerade resurser, säger Johan Waldhe.

Har ni fler förvärv i sikte?

– Nej, vi har inga sådana planer i dagsläget. Vi tänker se hur det går nu, Shark kompletterar oss väldigt väl med fördjupad kompetens inom regelverk som gränsar till transaktionsmarknaden. Det är en väldigt bra grogrund för en stark organisk tillväxt.

För Spotlight är försäljningen av Shark det sista steget i en stor omorganisation som beslutades i vintras.

– Vi är väldigt nöjda utifrån att det är en väldigt kompetent köpare med erfarenhet från branschen. De vet vad de gör, vill satsa och ser ett värde med lokal närvaro här i regionen. Det var viktigt för oss, säger Mikael Renck, Spotlights finanschef.

Tidigare i år sålde koncernen dotterbolaget Placing Corporate Finance, med tillstånd för att bedriva värdepappersrörelse. Innan dess hade dotterbolaget Kalqyl lagts ner efter att verksamheten flyttats in i koncernbolaget Finreg Solutions. Koncernen har även sålt sitt innehav i danska Sea House Capital.

Spotlight-koncernen utgörs nu av koncernmodern Spotlight Group samt dotterbolagen Spotlight Stockmarket, Sedermera Corporate Finance, Nordic Issuing, Finreg Solutions och Markets & Corporate Law Nordic.

– Vi har nu renodlat verksamheterna, säger Mikael Renck.

Emiliano Strauss

Göteborgsbaserade Honeybadger tar över Shark Communications verksamhet från och med i dag. Försäljningen är sista steget i Spotlights omorganisering.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.