fredag 27 september 2024

inloggad som

Additude värvar Alten-chef till nytt dotterbolag

Malmöbaserade Additude har just knoppat av sin verksamhet för teknikkonsulter åt industrin i ett nytt dotterbolag. Målet är att de närmast åren växa från ett 20-tal till minst 60 konsulter. Vd blir Sven Andersson, som närmast varit regionchef i södra Sverige för franskägda konkurrenten Alten.

Konsulttjänster för industrin inom bland annat automation och mekanisk konstruktion är redan ett av Additudes affärsområden. Nu bolagiseras verksamheten i Additude Industry.

– Vi märker av en stor brist på ingenjörskompetens inom industrin och det behovet tror vi kommer bestå även om konjunkturen skulle vända, säger konsultkoncernens vd Sam Aston till Rapidus.

Bland Additudes existerande industrikunder finns den lilla elbilstillverkaren Uniti i Landskrona. Men huvuddelen av kundstocken består av regionens tungviktare, såsom E.on, Kockums och Borg Warner.

Additude Industry blir det tredje nya dotterbolaget på kort tid; 2015 och 2017 tillkom Additude Excellence och Additude Innovation.

Totalt ökade omsättningen i koncernen med drygt 40 procent till 113 miljoner kronor under 2017, uppger Sam Aston. Han siktar på 140 miljoner i år.

Sammanlagt arbetar närmare 140 konsulter på Additude, där Sam Aston även är delägare. Övriga ägare är Peter Johansson, Jim Roslund, och Jonas Sjödahl, som alla är verksamma i bolaget.

Erik Olausson

Malmöbaserade Additude har just knoppat av sin verksamhet för teknikkonsulter åt industrin i ett nytt dotterbolag. Målet är att de […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.


  • Bära eller brista för OXE Marine

    Båtmotortillverkaren OXE Marine i Ängelholm lanserar ett omfattande rekapitaliseringspaket på totalt 320 miljoner kronor. Men det är inte i hamn och om det spricker är en konkurs sannolik. Se här vad det hänger på.

  • Norska pengar ska göra Great IT ”greit”

    Expansiva Great IT fortsatte växa under förra året. Samtidigt vände tidigare vinster till förlust på sista raden. Nu tar koncernen in norska pengar för att driva på den fortsatta tillväxtstrategin.

  • Drömsiffror i Tepe

    En omsättning på nästan 1,3 miljarder, bruttomarginal 75 procent, rörelsemarginal på nästan 40 procent. Dessa siffror låter som en dröm för de flesta företagare. För Tepe Munhygienprodukter i Malmö, med vd Hanna Hageberg Hammar, är de ett faktum.

  • Gasporox- en startup som blev lönsam

    Gasporox är bolaget som startade med en uppfinning på Lunds Universtitet. Efter åtta förlustår på börsen ser det ut som att vd Märta Lewander Xu skapat ett lönsamt företag.

  • OXE Marine i finansknipa

    Båtmotortillverkaren OXE Marine i Ängelholm upprättar kontrollbalansräkning. Trots en ökande försäljning har bolaget långt kvar till positivt kassaflöde.

  • Så ska han dubbla försäljningen

    – Jag har suttit i styrelsen i fem år, det vore konstigt om jag ville ändra allt nu när jag är vd. Det säger Thule Groups koncernchef sedan snart ett år, Mattias Ankarberg. Men hur ska han klara ett extremt ambitiöst tillväxtmål? I en intervju med Rapidus berättar han om Thules väg framåt.

  • Tunga utmaningar i Höganäs

    Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
    – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

  • Mikrodust expanderar med ny vd 

    Det Lundabaserade teknikbolaget Mikrodust plockar in en ny vd. Nu är planen att expandera bolagets sälj- och marknadsavdelning.

  • Därför lämnar Kockums Malmö

    En epok går i graven när Kockums i slutet av nästa år lämnar det gamla varvsområdet i Malmö och kör flyttlasset till Lund. Bygget av det nya kontoret i Brunnshög håller på att ta form. Här berättar Kockumschefen Mats Wicksell varför Kockums lämnar sin gamla hemstad.

  • Näringslivschefen: “Vi gjorde vad vi kunde för att behålla Kockums”

    Ett industriföretag som en gång var definierande för staden lämnar Malmö. Kommunens näringslivsdirektör Micael Nord menar att man gjorde vad man kunde för att behålla Kockums i stan, men tröstar sig med att flytten går inom regionen.