fredag 28 mars 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Crunchfish vill dela mobilbilder lokalt med ny app

Efter 250.000 nedladdningar av mobilappen GoCam släpper Malmöbaserade Crunchfish nu en andra version av mjukvaran, där företaget lanserar ett nytt sätt att dela foton i sociala sammanhang.

Den växande trenden att på olika sätt ta självporträtt, så kallade selfies, har eldat på efterfrågan på GoCam. Mjukvaran gör det möjligt att fjärrutlösa en kamera i en mobiltelefon eller surfplatta med hjälp av geststyrning på flera meters avstånd.

Crunchfish, ägt av Mohammed Al-Amoudi, Joachim Samuelsson och en grupp skånska affärsmän, hoppas med en ny delningsfunktion få ytterligare fart på nedladdningarna. Gängse metoder för att dela bilder i dag är via MMS, e-post och sociala medier men Crunchfish satsar på en mer lokal variant. Telefonen känner med bluetooth av vilka personer i det absoluta närområdet som har GoCam och delar direkt bilderna med dem via en molnfunktion. Metoden är patenterad och ska gå snabbare än traditionell teknik.

Själva appen är gratis att ladda ner och är primärt tänkt som marknadsföring för Crunchfish, som istället jagar betalande kunder bland hårdvarutillverkare och apputvecklare.

Det sistnämnda är en ny målgrupp. För att bearbeta just världens appföretag att ta in Crunchfish teknik för geststyrning och fildelning har bolaget rekryterat UglyDucklings grundare Mikael Winblad som ny affärsutvecklare. Parallellt jobbar bolaget vidare med att stänga en nyemission för att stärka kassan.

Verksamheten har 20 anställda. Vd är Joakim Nydemark. Under 2013 låg omsättningen på fyra miljoner kronor.

Kristian Svensson

Efter 250.000 nedladdningar av mobilappen GoCam släpper Malmöbaserade Crunchfish nu en andra version av mjukvaran, där företaget lanserar ett nytt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Helsingborgsprofilens bolag stänger runda

    Helsingborgsbaserade Payzlip med Acke Salem i spetsen stänger en finansieringsrunda ledd av regionala näringslivsprofiler. Rundan blev dock mindre än ursprungligen tänkt. Så här länge räcker pengarna.

  • Precise tar in M&A-kompetens

    Precise Biometrics i Lund föreslår en specialist på strategiska företagsaffärer till styrelsen. Vd Joakim Nydemark förnekar dock att det ligger en ny agenda bakom rekryteringen.

  • Advenica rustar för fortsatt lönsamhet

    Cybersäkerhetsbolaget Advenica har börjat året med att få in flertalet miljonorder. I en orolig omvärld ser vd Marie Bengtsson inget som talar emot att tillväxt- och lönsamhetsresan fortsätter.

  • Wallenberg går in i 34-bolag

    Ideonbaserade Nordic Forestry Automation, som Rapidus utsåg till 34:a år 2023, får in ett Wallenbergbolag som ny delägare. Det här ska den nya investeringen räcka till.

  • Additude-grundaren bygger nytt IT-bolag

    Additude-grundaren Jim Roslund är tillbaka i IT-branschen. Med en grupp tidigare Tretton37-medarbetare och deras uppdrag som grund drar han igång ett nytt IT-konsultbolag. Och gissa vad bolaget heter.

  • Säkra kommentarsfält – en lönsam historia?

    Ifrågasätt Media vill återuppliva kommentarsfunktioner på nätet och göra dem trollfria. Nu öppnas en investeringsrunda som ska räcka till svarta siffror.

  • Alteri Care satsar globalt

    Efter satsningen på internationell expansion närmar sig vårdtechbolaget lönsamhet – och ska revolutionera sjukvården i Zimbabwe.

  • Hon tar över rodret på Softhouse

    I fjol tog Stina Åkesson plats i vd-stolen på teknikbolaget Ourliving. Nu kliver hon även in i en vd-roll på ägarbolaget Softhouse. Här berättar den förre AF-borgbossen om ett turbulent fjolår.

  • Eletives sämsta år – 40 procent upp

    Det snabbväxande Malmöbolaget Eletive gjorde sitt hittills sämsta år i fjol. Och då var tillväxten ändå 40 procent. — I år kommer vi att passera 100 miljoner i ARR, säger vd Marcus Wennmo.

  • Tretton37: Kundinformationen till salu

    Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.