fredag 26 april 2024

inloggad som

Crunchfish vill dela mobilbilder lokalt med ny app

Efter 250.000 nedladdningar av mobilappen GoCam släpper Malmöbaserade Crunchfish nu en andra version av mjukvaran, där företaget lanserar ett nytt sätt att dela foton i sociala sammanhang.

Den växande trenden att på olika sätt ta självporträtt, så kallade selfies, har eldat på efterfrågan på GoCam. Mjukvaran gör det möjligt att fjärrutlösa en kamera i en mobiltelefon eller surfplatta med hjälp av geststyrning på flera meters avstånd.

Crunchfish, ägt av Mohammed Al-Amoudi, Joachim Samuelsson och en grupp skånska affärsmän, hoppas med en ny delningsfunktion få ytterligare fart på nedladdningarna. Gängse metoder för att dela bilder i dag är via MMS, e-post och sociala medier men Crunchfish satsar på en mer lokal variant. Telefonen känner med bluetooth av vilka personer i det absoluta närområdet som har GoCam och delar direkt bilderna med dem via en molnfunktion. Metoden är patenterad och ska gå snabbare än traditionell teknik.

Själva appen är gratis att ladda ner och är primärt tänkt som marknadsföring för Crunchfish, som istället jagar betalande kunder bland hårdvarutillverkare och apputvecklare.

Det sistnämnda är en ny målgrupp. För att bearbeta just världens appföretag att ta in Crunchfish teknik för geststyrning och fildelning har bolaget rekryterat UglyDucklings grundare Mikael Winblad som ny affärsutvecklare. Parallellt jobbar bolaget vidare med att stänga en nyemission för att stärka kassan.

Verksamheten har 20 anställda. Vd är Joakim Nydemark. Under 2013 låg omsättningen på fyra miljoner kronor.

Kristian Svensson

Efter 250.000 nedladdningar av mobilappen GoCam släpper Malmöbaserade Crunchfish nu en andra version av mjukvaran, där företaget lanserar ett nytt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.