söndag 24 november 2024

inloggad som

Sigmas regionchef vädrar morgonluft

Efter att Sigma sagt upp ett 30-tal medarbetare i södra Sverige är det ”städat och klart”, uppger nyutnämnde regionchefen Lars Lanker. Han välkomnar Dan Olofssons uppköpsbud på koncernen.

Totalt fick 86 personer gå i Sigmas nedbantning under hösten och vintern, där södra Sverige drabbades hårdast. Åtgärden var en del av en omstöpning av verksamheten i regionen, uppger Lars Lanker.

— Det vi såg var att många stora regionala konsultköpare, som Ikea och Sony Mobile, lade ut mycket arbete till lågprisaktörer i Indien och Kina. Samtidigt försvann AstraZeneca, säger han.

Framöver ska Sigma Syd fokusera på tre huvudområden: verksamhetsutveckling och beslutsstöd, portaler och mobilitet samt kunnande inom exempelvis Java och Microsoft-mjukvara.

— Nu är det städat och klart för en offensiv på marknaden. Vi får många indikationer på att det är på väg åt rätt håll, säger Lars Lanker.

Han har varit aktiv i Sigma sedan koncernen köpte in sig i hans bolag Imål Projektledning 2005. Den 1 mars tar han över rollen som regionchef från Jan Andersson.

— Jag ser bara positivt på att Dan Olofsson vill köpa. Han är välkänd inom organisationen och känd för att vara långsiktig och metodisk. Och som han själv sagt: det är lättare att vara utanför kvartalshysterin på börsen, säger Lars Lanker.

Efter sparprogrammet sysselsätter Sigma drygt 150 personer i Malmö, Helsingborg, Växjö och Karlskrona. Sigma har även en försäljningsansvarig i Köpenhamn, där koncernen nyligen vann ett treårigt ramavtal med Statens og Kommunernes Indkøbs Service, som upphandlar tjänster till offentliga sektorn.

Erik Olausson

Efter att Sigma sagt upp ett 30-tal medarbetare i södra Sverige är det ”städat och klart”, uppger nyutnämnde regionchefen Lars […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Gridly byter vd – hon ska leda globala expansionen

    Helsingborgsföretaget Gridly ändrar i ledningen och tar för första gången in en vd utifrån. När bolaget tar sikte mot nya branscher är det Anna Albinsson som ska visa vägen.

  • Kändisbolaget får ny chans

    Malmöbolaget Freedrum Studios ser ut att överleva igen. Detta sedan konkursförvaltaren sålt tillgångarna i bolaget till nygamla ägare.

  • Ung entreprenör skapar sökmotor för vetenskapliga artiklar

    Hector Fioretos med det nystartade AI-bolaget Wayless vill hjälpa biomedicinska forskare att navigera i havet av vetenskapliga artiklar.

  • Vultus säljer till norrmän

    Jordbruksteknikbolaget Vultus i Lund ger upp och säljer hela sitt inkråm till ett norskt bolag. – Vi prickade värsta börsperioden på 20 år, säger vd Per Karlsson.

  • Tech-profil ska leda forskningsbolag till marknaden

    Ideonbolaget Pluvioflows algoritm ska göra samhällen mer redo att hantera översvämningar. Nu vänder sig bolaget till marknaden med en ny vd och en känd tech-profil som ordförande.

  • Motvind för Dan Olofssons bolag

    Det Dan Olofsson-kontrollerade bemanningsbolaget Pion Group går dåligt. Siffrorna för årets tredje kvartal visar att intäkterna sjunker och rörelsemarginalen backar kraftigt. Det finns en förklaring som påverkar kraftigt.

  • Den akuta krisen i Tretton37 är avvärjd

    IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund har utretts av Kronofogden för obetalda skatteskulder i mångmiljonklassen. Rapidus kan dock meddela att bolaget har betalt av skulderna. Därmed är den mest akuta krisen i bolaget avvärjd. 

  • Kronofogden utreder Tretton37

    För drygt en månad sedan kunde Rapidus avslöja krisen i det en gång så framgångsrika IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund. Nu utreds bolaget av Kronofogden för en obetald skatteskuld – och klockan tickar.

  • Tufft läge för Crunchfish

    Finanserna är fortsatt pressade i Malmöbaserade Crunchfish. Bolaget tar nu in mer pengar från ägarna, men det står redan klart att rundan inte kommer att bli fulltecknad.

  • Så ska hon ska vända Qvickly

    Att äga kundernas fakturor kan bli en dyrköpt historia. Det fick Malmöbolaget som tidigare hette Billmate erfara med tunga kreditförluster. Lena Martini fick för några år sedan uppdraget att täppa till hålen i det sjunkande skeppet. Så här har hon gjort.