fredag 19 april 2024

inloggad som

Sigmas regionchef vädrar morgonluft

Efter att Sigma sagt upp ett 30-tal medarbetare i södra Sverige är det ”städat och klart”, uppger nyutnämnde regionchefen Lars Lanker. Han välkomnar Dan Olofssons uppköpsbud på koncernen.

Totalt fick 86 personer gå i Sigmas nedbantning under hösten och vintern, där södra Sverige drabbades hårdast. Åtgärden var en del av en omstöpning av verksamheten i regionen, uppger Lars Lanker.

— Det vi såg var att många stora regionala konsultköpare, som Ikea och Sony Mobile, lade ut mycket arbete till lågprisaktörer i Indien och Kina. Samtidigt försvann AstraZeneca, säger han.

Framöver ska Sigma Syd fokusera på tre huvudområden: verksamhetsutveckling och beslutsstöd, portaler och mobilitet samt kunnande inom exempelvis Java och Microsoft-mjukvara.

— Nu är det städat och klart för en offensiv på marknaden. Vi får många indikationer på att det är på väg åt rätt håll, säger Lars Lanker.

Han har varit aktiv i Sigma sedan koncernen köpte in sig i hans bolag Imål Projektledning 2005. Den 1 mars tar han över rollen som regionchef från Jan Andersson.

— Jag ser bara positivt på att Dan Olofsson vill köpa. Han är välkänd inom organisationen och känd för att vara långsiktig och metodisk. Och som han själv sagt: det är lättare att vara utanför kvartalshysterin på börsen, säger Lars Lanker.

Efter sparprogrammet sysselsätter Sigma drygt 150 personer i Malmö, Helsingborg, Växjö och Karlskrona. Sigma har även en försäljningsansvarig i Köpenhamn, där koncernen nyligen vann ett treårigt ramavtal med Statens og Kommunernes Indkøbs Service, som upphandlar tjänster till offentliga sektorn.

Erik Olausson

Efter att Sigma sagt upp ett 30-tal medarbetare i södra Sverige är det ”städat och klart”, uppger nyutnämnde regionchefen Lars […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.