onsdag 28 februari 2024

inloggad som

Undersøgelse: Skåne får gavn af danske afgiftsstigninger

Mens forbruget står i stampe i Danmark, så kan skånske forretninger, værksteder, tandlæger og andre med serviceydelser glæde sig til et opsving af danske kunder bl.a. fordi den danske regering har indført nye sukker- og fedtafgifter. Det viser en ny undersøgelse, som Interresearch har gennemført for Business Danmark blandt 1089 grænsehandlende danskere i København, Sjælland og Sønderjylland.

30 procent af de københavnere, der grænsehandler i Sverige og Tyskland, vil i år øge forbruget som følge af stigende afgifter i Danmark. Dermed stiger grænsehandlen de kommende 12 måneder. Ikke kun grænsehandel med kød, slik, øl og sodavand tiltrækker danskerne. Parallelt er serviceydelser kommet i høj kurs.

12 % af københavnere får i dag fikset bilreparationer i Sverige. 11 % får ordnet tænder, og 7 % køber briller. I følge den danske Konkurrencestyrelses tal fra 2009 er bilreparationer cirka 20 % dyrere, og service 50 % dyrere i Danmark end i Sverige og Tyskland. Og i følge www.avmintand.dk er der 20 % at spare på en krone, implantat eller tandregulering på en tandlægeklinik i Sverige i forhold til de danske. Briller er i følge Konkurrencestyrelsen 43 % dyrere i Danmark i forhold til i Sverige.

— Det kan sagtens vise sig, at tab af indtægter i form af mindre moms, skatter og afgifter er større end de indtægter, danske politikere forventer at få som følge af afgiftsstigningerne. Fedt- og sukkerafgift viser sig at have direkte påvirkning af folks adfærd. De er parate til at køre længere for at købe ind i nabolandet, siger afdelingsformand i København, Leif Nielsen, for Business Danmark, som er fagforening og a-kasse for folk indenfor salg, marketing og rådgivning.

— Det vil betyde en faldende omsætning i Danmark, konkluderer Leif Nielsen.

Mens forbruget står i stampe i Danmark, så kan skånske forretninger, værksteder, tandlæger og andre med serviceydelser glæde sig til […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad