fredag 19 april 2024

inloggad som

Vakuum efter projekt som gav 400 forretningskontakter over Sundet

Helsingør Kommunes Erhvervsorganisation Udvikling Nord fastslår, at der nu er et helt udækket behov for kontaktformidling mellem skånske og danske virksomheder. Det gælder både indenfor investeringer, handler og rekruttering på tværs af Øresund.

Siden nytår har et hidtil EU-støttet Interreg-projekt med navnet ØresundsUtveckling været lagt ned efter projektperioden på tre år ophørte. Konceptet bag ØresundsUtveckling blev skabt allerede i 1999, men konceptet blev frem til projektperioden fra 2005-2007 udvidet og forbedret, og det har været et gratis tilbud til virksomhederne.

Fra dansk side har projektet bygget bro til erhvervslivet i 33 skånske kommuner, mens man fra skånsk side har skabt bro til dansk erhvervsliv i 100 kommuner før kommunalreformen. Det antal kommuner faldt til godt en tredjedel fra 2007 på grund af kommunesammenlægningerne.

Peter Slaatorn, direktør for Udvikling Nord, påpeger, at ØresundsUtveckling i støtteperioden har haft gode resultater med etablering af kontakter mellem 400 virksomheder på begge sider af Sundet. Der er desuden kommet konkrete resultater i form af handelsaftaler og kontrakter om samarbejde for halvdelen af de 400 kontakter. Det antal var godt det dobbelte af målsætningen, men nu er der opstået et vakuum, som bremser integrationen over Øresund.

I næsten et år har der været drøftelser om at etablere et nyt forum – men ikke nødvendigvis et EU-støttet Interreg-projekt denne gang. Håbet er at få skabt et endnu bedre indhold. Drøftelserne går stadig trægt mellem blandt andre Region Skåne og Region Hovedstaden, Væksthus Hovedstaden, ØresundDirekt, samt Helsingør og Helsingborg kommuner, og intet er sket endnu. Region Hovedstaden drøfter endnu en gang sagen 8. april.

— Der er ikke sket de store fremskridt, og vi anbefaler, at man nu får dækket behovet for formidling af erhvervskontakter, siger Peter Slaatorn.

Af Keld Broksø

Helsingør Kommunes Erhvervsorganisation Udvikling Nord fastslår, at der nu er et helt udækket behov for kontaktformidling mellem skånske og danske […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.