lördag 20 april 2024

inloggad som

Mangel på gammel ingeniørviden et problem for voksende Hardi

Elektronikselskabet Hardi Electronics i Lund har demonstreret en bemærkelsesværdig vækst de seneste år. I løbet af 2006 fordobledes omsætningen til godt 50 millioner svenske kroner. Men nu truer store rekrutteringsproblemer den videre ekspansion i Lund. Virksomheden kan blive tvunget til udlandet.

Hardi Electronics udvikler og sælger systemer til test af asic-konstructioner. En asic er en kreds, der ofte består af flere millioner transistorer sammenkoblet i et specielt mønster. Kredsen kan for eksempel styre husholdningselektronik og biler.

— Vi kan ikke skaffe folk. En af dem, vi har ansat, er over 60 år. Vi skal bruge den gamle type elektronikingeniører, som kan lave printkort og tegne diagrammer. De nyuddannede har kun lært at programmere og er helt værdiløse for os, siger adm. dir. Lars-Eric Lundgren.

Det truer selskabets udvikling i Lund. Hardi er nødt til at udvide staben af ingeniører med 50 procent, det vil sige med op til fem personer.

— Vi skal nok klare det på en eller anden måde. Vi kan flytte til udlandet og bringe personale hertil fra Østeuropa; det kigger vi på. Men for Sveriges vedkommende er kompetencemanglen en katastrofe.

Siden virksomheden skiftede fokus i 2003 fra at have beskæftiget sig med blandt andet uddannelse i elektronik, er salget steget kraftigt. Lars-Eric Lundgren oplyser, at omsætningen for hele året 2006 sluttede på 54 millioner svenske kroner. Han vil ikke diskutere resultatet, men ifølge Rapidus’ beregninger beløber det sig til omkring 15 millioner.

Salget går for en stor dels vedkommende gennem et amerikansk datterselskab og partnere verden over. Blandt kunderne er Sony, Samsung og Texas Instruments.

Hardi Electronics ejes hovedsageligt af tre grundlæggere, hvoraf Lars-Eric Lundgren er en. Malmöhus Invest skød penge i virksomheden ved kursændringen i 2003 og ejer en mindre andel. Tolv personer arbejder på kontoret i Lund.

Af Kristian Svensson

Elektronikselskabet Hardi Electronics i Lund har demonstreret en bemærkelsesværdig vækst de seneste år. I løbet af 2006 fordobledes omsætningen til […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.