fredag 19 april 2024

inloggad som

Xerox bringer dansk teknik til billedhåndtering ud i Europa

Softwareselskabet Northmann i København indgår en salgsaftale med den internationale leverandør af kontormaskiner Xerox. Northmanns system til håndtering af digitale billeder når dermed ud til næsten tredive europæiske lande i ét hug.

Rapidus har tidligere fortalt om selskabets planer om at ekspandere i Europa. En kapitaltilførsel på knap en million euro i 2005 skulle sikre fremstødet. Firmaet har allerede nogle få indirekte salgskanaler uden for Danmark, deriblandt Kodak på det engelske marked. I stedet for at opbygge egen salgsorganisation bruges krudtet i den kommende tid nu på at støtte Xerox som ny distributør. Aftalen indebærer en åbning i 29 europæiske lande, blandt andet Tyskland, Frankrig, Italien og Sverige.

— Aftalen med Xerox bringer vores salg i Europa op på et nyt og højere niveau, siger adm. dir. William Schulin-Zeuthen, som i starten vil fokusere på tolv af landene.

Northmanns produkt lagrer og håndterer digitale billeder. Blandt kunderne er IKEA, Lego, Göteborgstryckeriet og emballageselskabet SCA. I stedet for at gemme et billede i forskellige størrelser, versioner og kvaliteter, så konverterer programmet en og samme fil til det format, brugeren behøver, når denne lægger det ind i eksempelvis kataloger og markedsføringsmateriale.

Virksomheden blev startet i 2002 og har femten ansatte. Hovedejer er William Schulin-Zeuthen, men også Vækstfonden samt en række private investorer har aktier.

Softwareselskabet Northmann i København indgår en salgsaftale med den internationale leverandør af kontormaskiner Xerox. Northmanns system til håndtering af digitale […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.